Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Comissions > Energia > Tanquem Cofrents > El Moviment Ibèric Antinuclear també demana el tancament de (...)

Tanquem Cofrents

El Moviment Ibèric Antinuclear també demana el tancament de Cofrents

Nuclear? No, gràcies!!! Tanquem Cofrents i totes les demés!!!

dimarts 11 d’abril de 2017, per  AE-Agró

El passat dijous, 6 d’abril, la plataforma Tanquem Cofrents presentà al País Valencià el Moviment Ibèric Antinuclear (MIA). La cita va ser a la Societat Coral El Micalet, on pel matí es va celebrar una roda de premsa, en la qual van participar Paco Castejón (coordinador del MIA) i Manuel Colomer (Ecologistas en Acción), i per la vesprada un acte obert a la ciutadania, en el qual van intervindre Castejón i José Juan Sanchis (Acció Ecologista-Agró) i que va moderar Lourdes Tejedor (Greenpeace). El MIA impulsa actualment una campanya per a exigir el tancament escalonat de les centrals nuclears de la península ibèrica, entre elles la valenciana de Cofrents, el permís de funcionament de la qual finalitza en 2021.

2024. Este és l’any en el qual el Moviment Ibèric Antinuclear (MIA) espera que l’última central nuclear de la península ibèrica deixe de funcionar. I amb este repte el MIA s’ha posat a treballar per a demanar el tancament escalonat de totes les centrals conforme caduquen els seus permisos d’explotació. El primer a expirar serà el de la nuclear d’Almaraz (Càceres) en 2020, "la continuïtat de la qual no es pot permetre sota cap concepte", segons va assenyalar Paco Castejón, físic nuclear i coordinador del MIA, durant la presentació del Moviment Ibèric Antinuclear al País Valencià.

La presentació del MIA es va realitzar el passat dijous, 6 d’abril, a la ciutat de València. Concretament a la Societat Coral El Micalet, on pel matí Castejón va oferir una roda de premsa acompanyat per Manuel Colomer, membre d’Ecologistas en Acción i de la plataforma Tanquem Cofrents, entitat organitzadora de l’esdeveniment. Per la vesprada, el coordinador del MIA va participar en un acte obert a la ciutadania amb el nostre company José Juan Sanchis, membre de la Comissió d’Energia d’Acció Ecologista-Agró i de Tanquem Cofrents. Lourdes Tejedor, companya de Marfull-AE Agró i representant de Greenpeace en la plataforma Tanquem Cofrents, va ser l’encarregada de moderar l’acte.

Durant la seua estada a València, Castejón va mostrar l’adhesió del MIA a Tanquem Cofrents i la seua campanya per a exigir que la central nuclear valenciana deixe de funcionar en l’any 2021, quan caduca el seu permís d’explotació. Els motius? Doncs, que com la resta de nuclears, suposa un fre per al desenvolupament de les energies renovables i un greu perill per al medi ambient i les persones. En el cas de Cofrents agreujat pel risc sísmic i per la proximitat a grans infraestructures hidràuliques com la presa de Contreras i l’embassament d’Alarcón.

A més a més del MIA, la petició de la plataforma per a tancar la nuclear valenciana compta amb el recolzament de Les Corts, que acaben de votar a favor una Proposició No de Llei (PNL), i també la d’una vintena d’ajuntaments que han aprovat la moció pel tancament de Cofrents. Concretament es tracta de L’Alcúdia, Alberic, La Pobla Llarga, Alzira, Cullera, Corbera, La Vall d’Uixó, Xest, Sagunt, Alcoi, Burjassot, Benifairó de les Valls, Carcelén, Benetússer, Carcaixent, Catarroja, Manuel, Xirivella i Callosa d’en Sarrià.

Des de la plataforma Tanquem Cofrents demanem a la ciutadania i a tots els col·lectius i partits polítics que presenten la moció (vore document adjunt) en els seus respectius ajuntaments, per a aconseguir així que esta onada antinuclear arribe a tots els pobles i ciutats del País Valencià. Nuclear? No, gràcies!!! Tanquem Cofrents i totes les demés!!!

La plataforma Tanquem Cofrents està formada per Acció Ecologista-Agró, Ecologistas en Acción, Greenpeace, Plataforma Per Un Nou Model Energètic, Salvemos Mijares, Marfull, Xúquer Viu, La Ribera en Bici, Plataforma A Contrapèl, Espai Alternatiu, Intersindical Valenciana, CGT, PAH-València, Associació de Damnificats per l’Incendi de l’Alcalatén (ADIA) i el Moviment Ibèric Antinuclear (MIA).

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Iberdrola ens roba i contamina!

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles