Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Custòdia del territori > Tancat de la Pipa > El Tancat de la Pipa, un laboratori a l’aire lliure

Custòdia del Territori

El Tancat de la Pipa, un laboratori a l’aire lliure

Continuem investigant sobre les funcions ecosistèmiques de les nostres marjals

dimecres 26 d’abril de 2017, per  AE-Agró

Després d’entrar en vigor els nous convenis de custòdia del territori entre la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) i SEO/BirdLife i Acció Ecologista-Agró per a la gestió del Tancat de la Pipa, el treball d’investigació científica s’ha intensificat en esta àrea de reserva del Parc Natural de l’Albufera. L’objectiu? Continuar aprenent en este laboratori a l’aire lliure sobre les funcions ecosistèmiques de les nostres marjals. Per exemple, amb l’Institut d’Enginyeria de l’Aigua i Medi Ambient (IIAMA) de la Universitat Politècnica de València (UPV) i l’Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva (ICBiBE) de la Universitat de València (UV), amb els quals hem compartit intenses jornades de treball este mes.

El passat 3 d’abril, Acció Ecologista-Agró i SEO/BirdLife vam signar amb la Confederació Hidrogràfica (CHX) els nous convenis per a la custòdia del territori del Tancat de la Pipa. I, en esta nova fase de gestió, continuem apostant per la investigació científica per a ampliar els coneixements que tenim sobre les zones humides i les seues funcions ecosistèmiques. Com ens recordaven el passat 22 d’abril, Dia Mundial de la Terra, des de la Convenció de Ramsar, les marjals són els renyons del Planeta i juguen un paper fonamental en la regulació del clima, la conservació de la biodiversitat, la millora de qualitat de l’aigua, la prevenció d’inundacions i avingudes...

I per a saber més sobre les diferents funcions ecosistèmiques dels aiguamolls, este mes d’abril hem comptat en el Tancat de la Pipa amb la col·laboració l’Institut d’Enginyeria de l’Aigua i Medi Ambient (IIAMA) de la Universitat Politècnica de València (UPV) i l’Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva (ICBiBE) de la Universitat de València (UV). Amb ells hem compartit jornades intenses de seguiment científic, que continuaran durant els següents mesos i que, per exemple, ens permetran ampliar els nostres coneixements sobre com millorar la qualitat de l’aigua en este particular laboratori a l’aire lliure.

A més a més, paga la pena destacar que els companys de SEO/BirdLife també continuen amb el seu treball d’anellament científic d’aus en el Tancat de la Pipa. Si vols formar part del seu equip d’ornitòlegs, este diumenge, 7 de maig, pots apuntar-te a una nova jornada d’anella en família i, de pas, ajudar-nos a reconstruir l’hotel per a insectes de la Pipa, que va patir els envits dels temporals del passat hivern i necessita una reforma urgent en les habitacions.

I si no pots vindre este diumenge, recorda que el Tancat de la Pipa està obert al públic totes les setmanes de dimecres a diumenge, de 10:00 a 14:00 hores, excepte festius. Si vols concertar una visita a esta àrea de reserva, només has de telefonar al 608 746 865 o enviar un correu a visitas@tancatdelapipa.net i fer la teua reserva. T’esperem al cor de l’Albufera per a mostrar-te este meravellós racó de la nostra natura!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Aus aquàtiques versus peixos invasors

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?