Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > Morvedre > Notícies > Celebrem la petició de l’Ajuntament de Sagunt per a protegir el (...)

Camp de Morvedre

Celebrem la petició de l’Ajuntament de Sagunt per a protegir el corredor ecològic entre Espadà i la Calderona

La campanya impulsada per AE-Agró per a defensar la Muntanya de Romeu i El Pinyal ja compta amb el suport de la majoria de consistoris del Camp de Morvedre

divendres 5 de maig de 2017, per  AE-Agró

El passat divendres, 28 d’abril, el Plenari de l’Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre, València) votà a favor de sol·licitar a la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural que protegisca el corredor ecològic que connecta els parcs naturals de la Serra Calderona i la Serra d’Espadà. La zona a conservar inclou la Muntanya de Romeu i El Pinyal, on la cimentera Lafarge-Holcim explota una pedrera i aspira a obrir-ne una nova respectivament. Des d’Acció Ecologista-Agró, com a entitat impulsora del corredor ecològic entre Espadà i la Calderona, celebrem l’adhesió de l’Ajuntament de Sagunt a esta campanya, que ja compta amb el suport de la majoria de consistoris del Camp de Morvedre.

Amb els vots a favor de Compromís, EUPV, ADN Morvedre, PSPV-PSOE i Ciutadans i l’abstenció del PP i IP, el Plenari de l’Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre, València) va aprovar el passat divendres, 28 d’abril, sol·licitar a la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural la protecció del corredor ecològic que connecta els parcs naturals de la Serra Calderona i de la Serra d’Espadà. Des d’Acció Ecologista-Agró celebrem esta decisió del consistori saguntí, clau per a la conservació de les muntanyes litorals del Camp de Morvedre, que actualment es troben amenaçades per les pedreres que explota o aspira a explotar la multinacional Lafarge-Holcim.

A més a més de l’Ajuntament de Sagunt, la petició de protecció del corredor ecològic entre la Calderona i Espadà compta també amb el suport dels consistoris de Quart, Quartell, Faura, Benavites, Benifairó, Almenara, Petrés, Estivella, Albalat dels Tarongers i La Vall d’Uixó. Motiu pel qual esperem que la Conselleria de Medi Ambient desenvolupe els instruments normatius necessaris per a la conservació de les muntanyes litorals que connecten estos dos parcs naturals. Concretament, esperem que siguen declarades com terreny forestal estratègic i així protegir la Muntanya de Romeu, on actualment Lafarge-Holcim explota la pedrera del Salt del Llop, i la zona del Pinyal, on la cimentera vol obrir-ne una nova.

Des d’AE-Agró, com a impulsors del corredor ecològic entre Espadà i la Calderona, volem felicitar i reconéixer el treball en defensa del nostre patrimoni forestal de totes les entitats, organitzacions, associacions, ajuntaments i partits polítics del Camp de Morvedre i de La Plana Baixa implicats en la Plataforma per a la Protecció de la Muntanya de Romeu i en la Plataforma El Pinyal No es Toca! Gràcies al treball de totes i tots, el somni de salvar les nostres muntanyes litorals cada vegada està més prop. Pam a pam, segur que ho aconseguirem. STOP Pedreres!!! La Vall de Segó, com ara, sempre!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : No volem més pedreres a Sagunt

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles