Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > La Colla Verda > Diari d´activitats > La Colla Verda neteja i embellix la Marjal dels Moros

Voluntariat Ambiental

La Colla Verda neteja i embellix la Marjal dels Moros

Substituïm el fem de les séquies per lliris grocs

dimarts 9 de maig de 2017, per  AE-Agró

El passat dissabte, 6 de maig, la Colla Verda, el projecte de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre, València) i Acció Ecologista-Agró, organitzà una jornada de neteja a la Marjal dels Moros. La convocatòria, que comptava amb la col·laboració del col·lectiu comarcal d’AE-Agró Horta Nord, va reunir a més d’una vintena de voluntaris, la majoria d’ells membres de la Falla El Mercat i de la Falla El Tronaor. Pam a pam, els participants en esta activitat van retirar el fem que s’acumulava en les séquies de la marjal i després van plantar en el seu lloc lliris grocs (Iris pseudacorus), amb els quals esperem embellir esta zona humida de cara a la pròxima primavera, quan esclataran les flors grogues dels lliris.

El passat mes d’abril, la Colla Verda va organitzar una visita guiada a la Marjal dels Moros per a explicar i difondre els seus tresors naturals i informar també dels principals problemes que amenacen la conservació dels valors mediambientals d’esta zona humida. Entre els impactes detectats pel projecte de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre, València) i Acció Ecologista-Agró destacà un: l’acumulació de residus en les séquies d’este aiguamoll, especialment en la que desemboca en la Gola de l’Estany.

Per a tractar de solucionar este problema, encara que només siga temporalment, la Colla Verda va convocar el passat dissabte, 6 de maig, una jornada de neteja. L’activitat, que comptava amb la col·laboració d’AE-Agró Horta Nord, va reunir a més d’una vintena de voluntaris, que armats amb salabres van pescar tots els residus que van trobar en la séquia. A més a més, els participants en esta convocatòria mediambiental també van plantar lliris grocs (Iris pseudacorus) en les séquies, amb l’objectiu d’embellir esta zona humida de cara a la pròxima primavera, quan esclataran les flors grogues dels lliris.

Des de la Colla Verda volem agrair la participació en esta activitat de les associacions culturals de la Falla El Mercat i la Falla El Tronaor, sense l’ajuda de les quals no haguera sigut possible realitzar esta jornada de neteja. El pròxim 10 de juny, quan tornarem a convocar un nou voluntariat a la Marjal dels Moros, esperem comptar de nou amb el seu suport i el de tots els voluntaris que s’estimen esta xicoteta però espectacular zona humida. Si vols sumar-te a esta campanya per a posar en valor i conservar la Marjal dels Moros, només has d’enviar un correu a agromorvedre@gmail.com o telefonar pels matins al 960 263 617. T’esperem!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La Colla Verda conquesta el Castell de Sagunt

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?