Arrel de la web > Notícies > Contra les agressions a l’Horta i la Marjal

Pam a pam

Contra les agressions a l’Horta i la Marjal

VI Jornades Agroecològiques de l’Aixada com Eixida

dimecres 10 de maig de 2017, per  AE-Agró

Informació, debats, xarrades i accions per la defensa del nostre territori. Este és el menú de les VI Jornades Agroecològiques de l’Aixada com Eixida, una cita que enguany serà del 5 de maig al 3 de juny i que va tindre un dels seus plats forts el passat dissabte, 6 de maig. Eixe dia es va convocar pel matí una marxa en bici contra el 2n By-pass, un projecte que amenaça especialment als pobles de l’Horta Sud, i per la vesprada una taula redona sobre agressions a l’Horta i la Marjal, que va comptar amb la participació de Paco Tortosa (L’Horta En Moviment), Enric Llopis (autor del llibre La batalla de l’Horta), Josep Gavaldà (Per l’Horta) i la nostra companya d’Acció Ecologista-Agró Lucía Moreno.

Difondre i posar en valor les lluites agroecològiques en defensa del nostre territori. Este és l’objectiu de les VI Jornades Agroecològiques de l’Aixada com Eixida, un esdeveniment que pretén dignificar el treball camperol, conservar el paisatge, la biodiversitat i la salut, construir memòria històrica i fer tremolar el patriarcat per a denunciar l’ecocidi que estem vivint i consolidar els ciments de l’autonomia col·lectiva.

Amb este repte, del 5 de maig al 3 de juny, els companys de l’Aixada com Eixida programaran a Picassent i Alcàsser (Horta Sud, València) xerrades, taules redones, debats, documentals, accions reivindicatives... Per exemple, el passat dissabte, 6 de maig, es va celebrar pel matí una marxa en bici des de València ciutat fins a Picassent, amb parada a Torrent, per a denunciar l’impacte que tindrà el 2n By-pass en l’Horta Sud. La ruta va finalitzar al Clot de les Tortugues, un dels paratges naturals amenaçats per esta nova infraestructura.

Per la vesprada, esta jornada en defensa del territori continuà amb un debat sobre agressions a l’Horta i la Marjal. Esta taula redona comptà amb la participació de Paco Tortosa (L’Horta En Moviment), Enric Llopis (autor del llibre La batalla de l’Horta), Josep Gavaldà (Per l’Horta) i la nostra companya Lucía Moreno, que va explicar el treball d’Acció Ecologista-Agró per a la defensa, l’estudi i la conservació de les zones humides. Especialment pel que respecta al Parc Natural de l’Albufera de València.

Per la seua part, Paco Tortosa, que ja havia participat pel matí en la marxa en bici contra el 2n By-pass, va detallar els impactes a l’Horta Sud d’esta infraestructura i Enric Llopis va repassar els fets que relata en el seu llibre La batalla de l’Horta. Finalment, Josep Gavaldà va presentar el pla de desurbanització de Per l’Horta per a recuperar terrenys agrícoles que durant l’època del boom de la rajola es van transformar i ara són solars o camps abandonats.

Durant el posterior col·loqui amb el públic assistent, es va debatre sobre l’actual model de transports i comunicació, que continua dominat per l’automòbil privat i que porta associa’t infraestructures tan agressives amb el territori com el 2n By-pass, projecte contra el qual va a constituir-se pròximament una plataforma ciutadana. També es va parlar de les innumerables cicatrius que infraestructures de tot tipus han deixat a l’Horta Sud: el nou llit del Riu Túria, la ZAL del Port de València, el By-pass... Finalment, es va destacar el paper que pot jugar l’agroecologia com a eina per a posar en valor i defensar el territori. Perquè, com ja deien al 1936, per a acabar amb l’especulació només hi ha una via: l’agroecologia.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Banc de Palla d’Arròs: una aposta agroecològica per la defensa del territori

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?