Arrel de la web > Notícies > Ocupem el Sidi Saler per a exigir la demolició de l’Algarrobico (...)

Pam a pam

Ocupem el Sidi Saler per a exigir la demolició de l’Algarrobico valencià

Acció directa en defensa del Parc Natural de l’Albufera de València

dissabte 13 de maig de 2017, per  AE-Agró

Hui dissabte, 13 de maig, Acció Ecologista-Agró ha ocupat l’hotel Sidi Saler. A primera hora del matí, un grup d’activistes de la nostra organització ha desplegat en l’hotel una pancarta de grans dimensions amb el lema "Demolició Sidi Saler. Algarrobico valencià". A més a més, s’han col·locat altres pancartes de menor tamany on es podia llegir "Sidi demolició ja!" i "Tot el Saler pe al Poble". Amb esta acció directa no violenta en defensa del Parc Natural de l’Albufera, AE-Agró exigix de nou l’enderrocament del Sidi Saler. Este edifici és un dels símbols de la desafortunada urbanització de la Devesa i suposa un lamentable residu de formigó, que condiciona la recuperació d’una extensa àrea dunar del Parc Natural de l’Albufera.

Algunes edificacions adquirixen una significació especial per la seua ubicació en espais naturals, als quals desvirtuen i agredixen, i per la seua il·legalitat, ja siga parcial o total. Este és el cas de l’Algarrobico, el famós hotel construït en una zona protegida del Parc Natural del Cabo de Gata-Níjar. Però, també és el del Sidi Saler, un hotel plantat, qual xafapapers gegant, sobre el cordó dunar més valuós del Parc Natural de l’Albufera de València.

Des d’Acció Ecologista-Agró portem anys reivindicant la seua demolició. L’Algarrobico valencià, a més a més de tindre un impacte negatiu en el procés d’erosió litoral que patix l’Albufera, es troba construït en la zona de Domini Públic Marítim-Terrestre, dins d’un parc natural i, per a més inri, en uns terrenys que han sigut declarats fora d’ordenació per l’Ajuntament de València.

Per estos motius, este matí hem ocupat el Sidi Saler i hem demanat de nou el seu enderrocament. Considerem que les administracions públiques han d’anteposar el bé comú sobre el bé particular, com puga ser el d’entitats privades com el BBVA i Caixabank, actuals propietaris de l’hotel. Per això, ens oposem a qualsevol nova concessió que beneficie a l’Algarrobico valencià i que permeta als seus propietaris especular amb estos terrenys del parc natural.

Des d’AE-Agró apostem per a la recuperació ambiental de tota la Devesa del Saler. Per això, a més a més de la demolició del Sidi, demanem també la demolició de la resta d’edificis i construccions que es troben fora d’ordenació en la Devesa del Saler. Només així es podrà completar la restauració ambiental del litoral del Parc Natural de l’Albufera. Volem TOT El Saler per al Poble!!! Sidi demolició ja!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : L’Albufera, víctima de la desídia i la descoordinació entre administracions

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?