Arrel de la web > AE-Agró > Agenda > Projecte Emys a l’Albufera: Cens de tortugues al Tancat de la (...)

Voluntariat Ambiental

Projecte Emys a l’Albufera: Cens de tortugues al Tancat de la Pipa

Vine a descobrir Territori Emys, una nova iniciativa per a conservar la tortuga d’estany

dimecres 24 de maig de 2017, per  AE-Agró

DIMECRES 24 DE MAIG: El Projecte Emys 2017 d’Acció Ecologista-Agró s’estrena al Tancat de la Pipa (Parc Natural de l’Albufera de València), on va nàixer esta iniciativa de ciència ciutadana en l’any 2010. L’objectiu? Censar la població de tortugues d’estany europees (Emys orbicularis) i tortugues d’aigua ibèriques (Mauremys leprosa) que hem aconseguit consolidar en este parc natural.

A més a més, enguany, el seguiment de la població de tortuga d’estany europea del Tancat de la Pipa forma part del projecte Territori Emys que lidera la Fundació Emys i que compta amb la col·laboració del Grup de Recerca en Ecologia Aquàtica Continental (GRECO) de la Universitat de Girona, el GOB (Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de la Naturalesa) de Menorca i AE-Agró. Esta iniciativa per a l’estudi i la gestió de les Emys orbicularis en la conca mediterrània també disposa del suport de la Fundación Biodiversidad del Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient.

La primera cita amb les tortugues autòctones del Tancat de la Pipa serà este dimarts, 23 de maig, a les 10:00 hores, quan col·locarem els mornells (trampes artesanals) en les llacunes i canals d’esta àrea de reserva, ubicada en el cor de l’Albufera i custodiada per AE-Agró i SEO/BirdLife. Després convocarem dos voluntariats més per a revisar els mornells i censar esta població de tortugues, la més important del parc natural. Concretament el dimecres 24 de maig, a les 10:00 hores, i el divendres 26 de maig, a les 18:00 hores.

Per a participar en esta iniciativa de ciència ciutadana, que en la Pipa també compta amb la col·laboració de la Conselleria de Medi Ambient i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, entitat propietària del tancat, només has d’enviar un correu electrònic a projecteemys@gmail.com. T’esperem!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Nou naixement d’Emys orbicularis a l’Albufera

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?