Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > Sueca-Muntanyeta dels Sants > La Marjal de Sueca, un gran abocador incontrolat

Muntanyeta dels Sants

La Marjal de Sueca, un gran abocador incontrolat

Jornada de neteja del Projecte LIBERA al Parc Natural de l’Albufera de València

dimecres 21 de juny de 2017, per  AE-Agró

El passat dissabte, 17 de juny, la Muntanyeta dels Sants-Acció Ecologista Agró va participar en el Projecte LIBERA, una iniciativa de SEO/BirdLife per a posar fre a les conseqüències que el fem està provocant en els espais naturals. Un dels llocs elegits per SEO/BirdLife va ser la Marjal de Sueca (La Ribera Baixa, València), pel seu alt valor paisatgístic i mediambiental i pels greus problemes que travessa en l’actualitat. Pedalejant, per a no embrutar encara més la marjal, els nostres companys de la Muntanyeta dels Sants-AE Agró es van desplaçar fins al punt de trobada de l’activitat, la Séquia Socarrada, on una quinzena de voluntaris es van ajuntar per a retirar els residus d’esta zona del Parc Natural de l’Albufera de València.

Entre tots vam netejar pam a pam la brutícia en una superfície d’una hectàrea de la Marjal de Sueca (La Ribera Baixa, València), gràcies a la feina extraordinària de la quinzena de voluntaris entusiastes que gaudirem de passar una estona en la natura, compartint experiències amb altres companys i companyes alliberant la terra de la contaminació provocada per la inconsciència humana. En total, vam recollir una dotzena de bosses grans d’escombraries. Per tant, s’estima que podrien trobar-se fins a 90.000 bosses de residus escampades pel terme de Sueca. Entre les deixalles arreplegades es trobaven majoritàriament envasos de plàstic i llaunes de refrescos, a més a més d’envasos de materials fitosanitaris.

Des de la Muntanyeta dels Sants-Acció Ecologista Agró volem advertir que ens trobem davant d’una situació alarmant, ja que esta zona marjalenca del Parc Natural de l’Albufera de València s’ha convertit en un gran abocador incontrolat. Cada dos metres trobem una llauna, una botella o una sabata... D’aquesta manera, els residus es van degradant, afectant a les propietats del sòl i als cultius, repercutint en definitiva en la nostra salut. També és un problema per a la biodiversitat, ja que suposa una amenaça per a la vegetació i per a les aus que habiten en la marjal. Així mateix, aquesta problemàtica afecta al paisatge de la zona i disminuïx el seu valor mediambiental.

Així, més que iniciatives puntuals, necessitem una estratègia que contemple accions de neteja, d’educació i voluntariats ambientals, campanyes de conscienciació ciutadana, la instauració d’un Sistema de Dipòsit, Devolució i Retorn d’envasos domèstics (SDDR) i mesures que propicien la devolució dels envasos de material fitosanitari. Amb totes aquestes accions, de segur, que gaudiríem d’una marjal molt més neta.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Mans al Riu! a l’Assut de Sueca

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles