Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > L’Horta Nord > Activitats > Nit dels Mussols a La Costera de Puçol

Horta Nord

Nit dels Mussols a La Costera de Puçol

Nova jornada de natura a la llum de la Lluna en esta muntanyeta de la Calderona

dimarts 27 de juny de 2017, per  AE-Agró

El passat dijous, 22 de juny, el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord va organitzar "La Nit dels Mussols" a La Costera de Puçol, un paratge natural municipal que es troba sota la custòdia del territori dels ecologistes des de 2011. La cita va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament de Puçol i la participació de la Societat Valenciana d’Ornitologia (SVO), que va oferir una xerrada sobre el Projecte Mussols a l’Aula Multiusos de La Costera. Després, els més de vint participants en esta activitat van sopar a la fresca i van realitzar un passeig nocturn per esta muntanyeta de la Serra Calderona, on van poder escoltar just al final de la ruta al saboc coll-roig (Caprimulgus ruficollis).

Este mes de juny el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord ha organitzat, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Puçol, dues activitats sobre la fauna nocturna del Paratge Natural Municipal de La Costera. La primera, celebrada el passat 9 de juny amb La Granja de Bitxos, va tindre com a protagonistes a les rates penades. I la segona, que vam convocar el passat dijous, 22 de juny, a les aus nocturnes.

"La Nit dels Mussols" va reunir en l’Aula Multiusos de La Costera a quasi trenta amants de la natura de totes les edats. Grans i menuts van descobrir els secrets dels mussols (Athene noctua) i la resta d’aus nocturnes del nostre territori amb la Societat Valenciana d’Ornitologia (SVO). Com? Doncs amb una xerrada sobre el Projecte Mussols de l’SVO, una iniciativa de ciència ciutadana que impulsa la conservació de les aus nocturnes de diferents maneres: instal·lant caixes-niu per a gamarús (Strix aluco) i xot (Otus scops) i també refugis per a duc petit (Asio otus), amb jornades d’anellament, censos de ducs (Bubo bubo), activitats d’educació ambiental, jornades de formació i fins i tot amb hackings (cria i alliberament de pollets) d’òlibes (Tyto alba).

Precisament l’òliba va ser una de les grans protagonistes de la xerrada ja que, com van explicar els companys de l’SVO, este mes de juny ha finalitzat el segon cens de Tyto alba de l’Horta Nord. A Puçol, com ja vam fer en 2015, el seguiment de les òlibes ha estat a càrrec de voluntaris d’AE-Agró que col·laborem amb el Projecte Mussols. I, com la vegada anterior, hem pogut constatar la presència d’una paella de Tyto alba a l’església dels Sants Joans.

Després de la xerrada, vam sopar a la fresca i vam realitzar un passeig nocturn per La Costera, una muntanyeta de la Serra Calderona que des de 2011 es troba sota la custòdia del territori d’AE-Agró. No vam tindre tanta sort com durant la ruta de "La Nit de les Rates Penades", quan vam poder escoltar mussols, enganyapastors (Caprimulgus europaeus) i sabocs coll-rojos (Caprimulgus ruficollis). En esta ocasió només vam sentir al saboc i just al final del recorregut.

Tant "La Nit dels Mussols" com "La Nit de les Rates Penades" formen part del programa d’activitats "Nits de Natura a La Costera". En total, durant juny, juliol i agost, AE-Agró convocarà amb l’Ajuntament de Puçol sis jornades de natura a la llum de la Lluna en esta muntanyeta de la Serra Calderona. La pròxima serà el 8 de juliol, quan Calderona Viva realitzarà la ruta teatralitzada Amigues de la nit. Després, el 21 de juliol, Calderona Viva representarà el seu espectacle familiar Els mags de les estreles.

Les places per a estes dues activitats ja estan esgotades. Però, no et preocupes perquè en agost les repetim. Concretament el divendres 11, quan tenim programada de nou la ruta teatralitzada Els mags de les estreles, i el dijous 24, quan Calderona Viva tornarà a representar a La Costera el seu espectacle familiar Amigues de la nit. Per a participar, només has d’apuntar-te enviant un correu electrònic a avillalba@calderonaviva.com o telefonant al 626 679 579. Això sí, dóna’t pressa si no et vols quedar sense plaça!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La Costera de Puçol, aula de conservació i formació ambiental

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?