Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > Projecte Emys > Projecte Emys 2017 > Projecte Emys: Informe Soneja

Voluntariat Ambiental

Projecte Emys: Informe Soneja

Sense notícies de tortugues autòctones en el Riu Palància

dijous 29 de juny de 2017, per  AE-Agró

Del 3 al 13 de juny, el Projecte Emys d’Acció Ecologista-Agró ha viatjat a Soneja (L’Alt Palància, Castelló) a la recerca de tortugues autòctones en el Riu Palància. Concretament de tortugues d’aigua ibèriques (Mauremys leprosa). Tanmateix, en esta primera edició del Projecte Emys a Soneja, en la qual han participat 28 voluntaris, no hem localitzat cap tortuga en el Palància, ni autòctona ni exòtica. El pròxim any tornarem a este riu per a continuar amb esta nova aventura naturalista, que ha comptat amb la col·laboració de Soneja Sostenible, l’Ajuntament de Soneja, la Conselleria de Medi Ambient i els companys d’Ambiens, que també col·laboren en el seguiment de tortugues de la Marjal de Rafalell i Vistabella-Massamagrell.

Per primera vegada des del seu naixement en 2010, el Projecte Emys d’Acció Ecologista-Agró ha viatjat enguany a Soneja (L’Alt Palància, Castelló). Exactament al Riu Palància, on esperàvem constatar la presència de la tortuga d’aigua ibèrica (Mauremys leprosa). Tanmateix, en esta primera edició del Projecte Emys a Soneja no hem localitzat cap tortuga en el Palància. L’estudi va arrancar el dissabte 3 de juny amb la col·locació de quatre mornells (trampes artesanals) per a realitzar el cens en un tram del riu on ens havien avisat de l’albirament de tortugues. Però, durant les jornades de revisió dels mornells, realitzades el dimarts 6, el dissabte 10 i el dimarts 13 de juny, no vam capturar cap exemplar tortuga autòctona ni exòtica.

En esta primera edició del Projecte Emys a Soneja hem comptat amb la col·laboració de Soneja Sostenible, l’Ajuntament de Soneja, la Conselleria de Medi Ambient i els companys d’Ambiens, que també col·laboren en el seguiment de tortugues de la Marjal de Rafalell i Vistabella-Massamagrell. En total, han participat 28 voluntaris, sense els quals haguera sigut impossible viure esta nova aventura naturalista. El pròxim any el Projecte Emys tornarà a Soneja per a efectuar la prospecció d’un nou tram del Palància, on també ens han informat de la possible presència de tortugues. Però, si vols participar en este voluntariat ambiental i no vols esperar a 2018, recorda que este estiu encara ens queden marjals, barrancs i rius per visitar.

Esta temporada, a més a més del Palància al seu pas per Soneja, AE-Agró ja ha realitzat el seguiment de les poblacions de tortugues autòctones del Tancat de la Pipa del Parc Natural de l’Albufera de València i el Barranc de l’Horteta de Torrent. I pròximament esta iniciativa de ciència ciutadana viatjarà també a la Marjal de Rafalell i Vistabella, el Riu Canyoles, el Barranc del Carraixet, la Marjal d’Almenara, el Riu Xúquer, el Barranc del Pelós i el Riu Albaida. Si vols ser voluntari del Projecte Emys i ajudar-nos a defensar, estudiar i conservar les nostres tortugues autòctones, només has d’envia un correu electrònic a projecteemys@gmail.com. T’esperem!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Projecte Emys: Informe 2016

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles