Arrel de la web > Comissions > Territori > Catorze entitats ens personem al procés d’al·legacions de la nova ZAL (...)

Comissió de Territori

Catorze entitats ens personem al procés d’al·legacions de la nova ZAL a La Punta

Entrega conjunta de "declaracions de persona jurídica interessada" per a demostrar el nostre compromís en contra del projecte i en defensa de l’Horta

dimarts 11 de juliol de 2017, per  AE-Agró

El reconeixement de persona o associació interessada obliga a l’administració a informar-los de l’evolució del Pla Especial de la Zona d’Actuació Logística (ZAL) del Port de València, que ara es troba en exposició pública fins al proper mes de setembre. Les entitats personades són les Associacions de Veïns La Unificadora de La Punta, així com les de Castellar-l’Oliveral, Natzaret i Orriols. A més a més d’organitzacions conservacionistes i agràries, com Per l’Horta, Acció Ecologista-Agró, Col·lectiu Ecologista Rosella, COAG-CV, l’Aixada com a Eixida i Taula per la Partida, i entitats culturals, com és el cas de Ca Revolta, Les Espigolaores, Ateneu de Torrent i Associació Macarella.

També s’han presentat una desena de sol·licituds a títol individual, en la seua majoria de veïns de La Punta afectats per les expropiacions. El termini d’al·legacions està obert fins el 15 de setembre, motiu pel que és probable que es personen moltes més entitats i particulars. Sobre el termini d’al·legacions també hem presentat una petició per a demanar que l’anunci d’exposició es publique al DOGV com marca la Llei. Defecte de forma que podria provocar un allargament del termini.

Les entitats personades el passat divendres, 7 de juliol, són tan sols una part de la trentena que s’han anat adherint al manifest en contra de la Zona d’Actuació Logística (ZAL) del Port de València, que es presentà a Castellar-l’Oliveral el passat mes de maig. Les entitats signants es posicionen en contra de la reactivació del projecte de la ZAL a La Punta. Al manifest es recorda que "La Punta ha estat un símbol de l’Horta arrasada i la ciutadania ignorada per les Institucions (Ajuntament de València i Generalitat Valenciana) i l’Autoritat Portuària" i es reclama la retirada del Pla Especial de la ZAL i l’inici d’un procés participatiu per tal de decidir la destinació dels terrenys de La Punta arrasats per la ZAL.

Infraestructura Verda

Precisament el passat dimarts, 4 de juliol, es va celebrar un debat al Col·legi d’Arquitectes de València (CTAV) al voltant de la creixent importància de la Infraestructura Verda (zones verdes, que inclouen parcs i jardins, arbrat urbà i també Horta). La Infraestructura Verda es considera fonamental en la immediata estratègia de lluita contra els efectes del Canvi Climàtic.

La majoria dels ponents van coincidir en la importància estratègica de La Punta com a corredor verd entre el Llit del Túria i el Parc Natural de l’Albufera de València. Es va recordar l’escassedat de zones verdes a la ciutat de València i la necessitat de plantejar-se que el creixement urbà de la ciutat va a ser pràcticament nul, ja que la població valenciana i espanyola no va a créixer demogràficament en les properes dècades. En este escenari de menor població i Canvi Climàtic, disposar d’espais verds a la ciutat esdevé fonamental per a millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes. Arguments que servixen per a reforçar l’aposta per recuperar La Punta com a espai verd per a la ciutat.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La Justícia atorga una nova oportunitat a La Punta

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles