Arrel de la web > Comissions > Territori > La Plataforma Horta és Futur-No a la Zal acusa al pacte del botánic de (...)

El Periódico de Aquí

La Plataforma Horta és Futur-No a la Zal acusa al pacte del botánic de mantindre "les males pràctiques del Partit Popular"

Les entitats contràries a la ZAL reclamem una ampliació del termini d’exposició pública

dimecres 26 de juliol de 2017, per  AE-Agró

Les organitzacions que composen la plataforma “Horta és Futur, NO a la Z.A.L”, denuncien que la nova administració del pacte del botànic manté "les males pràctiques del Partit Popular, fent coincidir les fases d’al·legacions dels projectes més polèmics amb el mes d’agost".Estes veus crítiques consideren que "aquest és un burd intent de limitar l’oposició social a la ZAL, pel que reclamen l’ampliació del termini en, almenys, 30 díes". El passat 11 de juliol es va publicar all DOGV l’anunci de la “Informació pública del Pla Especial per al desenvolupament de la ZAL del Port de València”. En la que es fa constar que el procés de consulta pública finalitzarà el pròxim 15 de setembre del 2017. D’aquesta manera, el periode de participació pública es limita al mínim legal de 45 dies hàbils, tal i com recull l’article 53.3 de la Llei 5/2014.

REDACCIÓ, 22-07-2017

A la vista de l’anunci, les més de 30 organitzacions que s’han adherit a la plataforma ’Horta és Futur NO a la ZAL’, entre elles Acció Ecologista Agró, AAVV de Castellar-l’Oliveral, Natzaret, Plataforma per la Sobirania Alimentaria o la Unificadora de la Punta, han manifestat estar "sorpreses negativament" amb "l’escàs temps que se’ns concedeix per a l’examen de l’expedient i l’elaboració d’informes i al·legacions, el mínim que assenyala la Llei, i el moment en el qual s’exposa al públic, coincidint amb les vacances d’estiu. Per això, les entitats oposades al projecte de ZAL a La Punta hem decidit reclamaar a l’administració l’ampliació de termini del període d’exposició pública. Aquest divendres 21 de juliol, ha sigut presentat un primer escrit per l’associació Per l’Horta, i els propers dies seguiran la resta d’organitzacions. En obrir-se el termini en la segona quinzena del mes de juliol, el gruix del període correspon al mes agost, un total de 22 dels 45 dies hàbils que s’arbitra com a període d’exposició al públic. Encara que en el procediment administratiu el mes d’agost es considera hàbil, malgrat les moltes peticions en contra, és un mes en què la pròpia Administració ralenteix el seu treball (molts funcionaris públics gaudeixen del seu període de descans), el que complica la possibilitat de realitzar consultes als tècnics. La pràctica d’exposar al públic expedients amb previsible oposició ciutadana en aquesta època de l’any, era habitual en l’anterior administració i ara esperavem que quedaria abandonada".

"L’Administració deuria saber que l’estudi d’un expedient tan complex com l’és el Pla especial de la ZAL, per part de la ciutadania és ardu i dificultós i que quan posa el periode d’exposició pública en estiu obligaals interessats, a realitzar un sobre esforç per a efectuar la consulta de l’expedient i formular les al·legacions. A més li impossibilita en la pràctica la possibilitat de contractar un estudi especialitzat a professionals per poder fonamentar millor les seues al·legacions. No es pot estar “predicant” les bondats d’una Administració Participativa i Transparent, mentre no s’és sensible a qüestions com la que estem plantejant. En la pràctica mantenen les males pràctiques heretades, pensades per afegir més dificultats a la participació real en assumptes que afecten al present i futur del país. Per tot açò reclamem a la Direcció General d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat l’ampliació del termini d’exposició al públic de la versió preliminar del Pla Especial de la Zona d’Activitats Logisticas del Port de València, en almenys 30 dies. Açò amb la finalitat de donar a la ciutadania un termini adequat per a poder efectuar la consulta i al·legacions, que consideren necessàries", expliquen des de la plataforma.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La notícia en El Periódico de Aquí

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles