Arrel de la web > Notícies > "No seas buitre con los buitres"

Pam a pam

"No seas buitre con los buitres"

Suma’t a la campanya "Ban Vet Diclofenac" i ciberactua per a exigir la prohibició d’este fàrmac d’ús veterinari que amenaça la conservació dels voltors

dimarts 1 d’agost de 2017, per  AE-Agró

Ban Vet Diclofenac és una iniciativa de SEO/BirdLife, Spea, Vulture Conservation Foundation, WWF Espanya i BirdLife Europe per a prohibir l’ús del diclofenac a la Unió Europea. Este fàrmac d’ús veterinari podria estar darrere de la mort de desenes de voltors a Europa, on trobem les poblacions millor conservades d’este grup d’aus seriosament amenaçat. Hi ha moltes raons per a prohibir-lo i també alternatives a este medicament que no són més costoses per als ramaders. Per tant, es possible i necessari prohibir el diclofenac i "dejar de ser buitre con los buitres". Des d’Acció Ecologista-Agró, entitat que ja s’ha sumat a esta campanya, t’emplacem a actuar en defensa dels voltors signant la petició Ban Vet Diclofenac.

Com passa per exemple amb les rates penades, els voltors també tenen una mala fama que no es mereixen, ja que en realitat són els sanador de la natura. Situats en la cúspide de la cadena tròfica, eliminen amb la seua dieta necròfaga l’amenaça de malalties que sorgixen durant la putrefacció dels cadàvers. Són, per tant, essencials per a mantindre la salut de l’entorn. Sense ells, les patologies podrien arribar inclús a les fonts d’aigua i afectar a multitud de sers vius. Fins i tot a les persones. Els voltors, a més a més, ens presten este servei ambiental de forma completament gratuïta, convertint-se així en uns grans aliats dels ramaders. No sols per netejar el camp, sinó perquè també eviten el tractament i incineració de milers de tones de restes animals. D’esta manera, s’estalvien milions d’euros en gestió de residus i s’impedix l’emissió de centenars de milers de tones de CO2 anuals. Per tant, també són uns magnífics aliats contra el Canvi Climàtic.

Però, malauradament, els voltors estan desapareixent de forma alarmant arreu del Planeta. Fins i tot a Europa, on el 80% de la seua població es troba a Espanya i on també trobem poblacions importants a Portugal i Itàlia. En un món en el qual els voltors viuen amenaçats, els Governs d’Espanya, Itàlia i Portugal, així com els responsables de la Unió Europea (UE), han de vetlar per la salut de les comunitats d’aus necròfagues que acullen en els seus territoris. I no ho estan fent: els voltors a Europa estan en perill pel diclofenac, un medicament d’ús veterinari. Este fàrmac és innocu per al ser humà i per al bestiar al qual s’administra. Però, per als voltors és mortal. De fet, va ser el causant de la pràctica extinció de les aus necròfagues a l’Àsia.

Per això, SEO/BirdLife, Spea, Vulture Conservation Foundation, WWF Espanya i BirdLife Europe han llançat la campanya Ban Vet Diclofenac amb l’objectiu de prohibir l’ús d’este medicament veterinari a la UE. Actualment ja existixen alternatives al diclofenac segures per als voltors i de semblant cost per al ramader. Per tant, prohibir-lo a Europa no només és possible, sinó que també és una qüestió de seny. Des d’Acció Ecologista-Agró, entitat que ja s’ha sumat a esta campanya, t’emplacem a "dejar de ser buitre con los buitres" i actuar en defensa dels voltors. Com? Doncs, signant, ja siga a títol individual o com organització, la petició Ban Vet Diclofenac, que els impulsors d’esta iniciativa traslladaran després al Govern d’Espanya i a la Comissió Europea. Ciberactua per a prohibir el diclofenac i ajuda’ns a salvar els voltors ara que encara estem a temps!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Rates penades, aliades de la xufa i l’arròs

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles