Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > València en Bici > València peatonalitza el Pont de Sant Josep

València en Bici

València peatonalitza el Pont de Sant Josep

L’Ajuntament també baixarà a la calçada l’Anell Ciclista en Guillem de Castro

dimarts 29 d’agost de 2017, per  AE-Agró

Este mes d’agost hem rebut dues grans notícies pel que respecta a la mobilitat de la ciutat de València. La primera, la peatonalització del Pont de Sant Josep, una reivindicació històrica del col·lectiu de València en Bici-Acció Ecologista-Agró. I la segona, que el tram de l’Anell Ciclista de la Ronda Interior en Guillem de Castro, que fins ara discorria per una antiquada vorera-bici, va a baixar-se a la calçada i ocuparà un carril de circulació. Des de València en Bici volem mostrar la nostra satisfacció per estes dues intervencions. Però, també volem recordar que la capital del Túria encara presenta massa punts negres, com és el cas del túnel de les Grans Vies, que dificulten la mobilitat de vianants i ciclistes.

L’any 2014, València en Bici-Acció Ecologista Agró impulsà una intensa campanya d’accions i sensibilització per a exigir a l’Ajuntament del Cap i Casal que connectara els dos marges del Jardí del Túria amb diferents infraestructures ciclistes per a poder creuar els seus ponts amb seguretat. Des d’aleshores, gràcies a la campanya "Cal Tendir Ponts" dels nostres companys de València en Bici-AE Agró, s’han aplicat mesures en la majoria de ponts del Jardí del Túria per a fer-los més amables i segurs, tant per a vianants com per a ciclistes. L’últim ha sigut el Pont de Sant Josep, que este mateix mes d’agost s’ha peatonalitzat i a partir d’ara serà d’ús exclusiu per a vianants i ciclistes.

A més a més de la magnífica notícia de la peatonalització d’este, en agost també hem sabut que el tram de l’Anell Ciclista de la Ronda Interior en Guillem de Castro, que va des del Pont de les Arts fins precisament al de Sant Josep, va a baixar-se a la calçada i ocuparà un carril de circulació, tal i com sempre ha defensat València en Bici. Actualment el tram de Guillem de Castro, l’únic que ja estava construït abans de les obres de l’Anell Ciclista, discorre per una antiquada i estreta vorera-bici dissenyada durant l’alcaldia de Rita Barberá. Segons hem pogut esbrinar, en el seu moment no es va baixar a la calçada perquè anaven a fer-se unes obres de canalització d’aigua. Però, les obres ja s’han realitzat este estiu, així que en breu vorem com este tram de l’Anell Ciclista passa de la vorera a la calçada.

Des de València en Bici volem mostrar la nostra satisfacció per estes dues intervencions que milloraran notablement la mobilitat de vianants i ciclistes al Cap i Casal. Però, no ens oblidem que encara queden punts negres a la capital del Túria que dificulten els desplaçaments a peu i en bicicleta. Este és el cas, per exemple, de les Grans Vies. Especialment pel que respecta al túnel que les connecta. Durant els pròxims mesos esperem assistir a noves intervencions per a millorar l’accessibilitat d’este túnel i també a la pacificació del trànsit en el conjunt de les Grans Vies.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Contra l’acaçament vial i la supremacia del cotxe

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?