Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > València en Bici > Urgix connectar l’Anell Ciclista amb el Carrer Alacant

València en Bici

Urgix connectar l’Anell Ciclista amb el Carrer Alacant

Cal enllaçar esta infraestructura ciclista amb els barris de la perifèria de la ciutat

divendres 8 de setembre de 2017, per  AE-Agró

El tan esperat i reivindicat Anell Ciclista de la Ronda Interior de València s’ha consolidat, des de la seua inauguració en març, com el carril-bici amb més desplaçaments de ciclistes de tot el Cap i Casal. Tanmateix, tal i com va advertir València en Bici-Acció Ecologista Agró quan es va obrir al trànsit de bicicletes, esta infraestructura ciclista necessita una sèrie de revisions. Per què? Doncs, entre altres motius, perquè per al seu correcte funcionament, com a distribuïdor dels desplaçaments ciclistes urbans de tota la ciutat, resulta imprescindible enllaçar l’Anell Ciclista amb els barris de la perifèria de València. El cas del Carrer Alacant representa, probablement, el millor exemple d’esta urgent i indispensable connexió.

Quan el passat mes de març es va obrir al trànsit de bicicletes l’Anell Ciclista de la Ronda Interior, València en Bici-Acció Ecologista Agró, entitat que va tallar la cinta inaugural, va aplaudir la posada en funcionament d’esta infraestructura ciclista que portàvem 23 anys reivindicant. Però, també vam advertir que no era una obra ideal i que necessitava una sèrie de revisions. Un dels motius era les concessions que s’havia donat al cotxe en determinats trams. Per exemple, en Guillem de Castro, on l’Anell Ciclista en lloc d’instal·lar-se en la calçada s’havia mantingut damunt de la vorera.

Este estiu hem assistit a la correcció d’este defecte de disseny i l’Anell Ciclista s’ha baixat a la calçada, ocupant així un carril que abans utilitzaven els cotxes i alliberant la vorera per als vianants. A més a més, s’ha millorat la connexió d’esta infraestructura ciclista amb la zona nord del riu amb la peatonalització del Pont de Sant Josep. Però, pel que respecta a la connexió de l’Anell Ciclista amb el conjunt de barris de la perifèria encara queda molt de treball per fer.

Si volem que esta infraestructura ciclista funcione veritablement com a distribuïdor del trànsit de bicicletes de tota la capital del Túria, cal enllaçar-la amb la resta de carrils-bici de València. Alguns barris de la perifèria ja estan connectats. Però altres, com és l’eix que naix a Malilla i la Font de Sant Lluís i que creua Russafa, no ho està. I això que només requerix una mínima intervenció per a unir-lo amb l’Anell Ciclista i el centre històric de la ciutat.

L’esmentat carril-bici en el seu tram més cèntric és una vorera-bici dissenyada en temps passats i que mor en la Gran Via Germanies, sense connectar-se amb res ni ningú. Justament en eixe tram, al final del Carrer Cuba, hi ha 3 empreses de lloguer de bicicletes. Els seus clients, la majoria d’ells turistes, quan lloguen una bici es troben al mig de la Gran Via sense saber per on tirar. La continuació natural d’este carril-bici és el Carrer Alacant. Per això, molts ciclistes circulen per este carrer per la vorera o en arriscats contrasentits per a arribar fins al centre de la ciutat. Urgix, doncs, esta vital i imprescindible connexió de l’Anell Ciclista amb el Carrer Alacant.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Inaugurem l’Anell Ciclista

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?