Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > L’Horta Nord > Activitats > Jornada de viverisme forestal a La Costera de Puçol

Horta Nord

Jornada de viverisme forestal a La Costera de Puçol

Ja treballem en les reforestacions de 2018 en esta muntanyeta de la Serra Calderona

dilluns 18 de setembre de 2017, per  AE-Agró

El passat dissabte, 16 de setembre, el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord organitzà, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Puçol, una jornada de viverisme forestal a La Costera, un paratge natural municipal que custodiem des de 2011. L’activitat va consistir a preparar els arbres i arbustos de diferents espècies mediterranis que utilitzarem a partir de gener per a continuar pintant de verd esta muntanyeta de la Serra Calderona. A més a més, durant la jornada vam realitzar tasques de manteniment en l’hivernacle de canyes on tenim el nostre viver forestal i, també, vam revisar l’hotel per a insectes que tenim instal·lat en ell com a mesura de control biològic de plagues.

Després de l’èxit de participació de les "Nits de Natura a La Costera", Acció Ecologista-Agró Horta convocà el passat dissabte, 16 de setembre, una jornada de viverisme forestal a l’hivernacle de canyes del Paratge Natural Municipal de La Costera de Puçol (Horta Nord, València). L’objectiu d’esta activitat era preparar els arbres i arbustos que, a partir del pròxim mes de gener, AE-Agró plantarà en esta muntanyeta de la Serra Calderona.

Per ara, ja tenim preparats més de 300 llentiscles (Pistacia lentiscus), carrasques (Quercus ilex), aladerns de fulla estreta (Phillyrea angustifolia), baladres (Nerium oleander), garroferes (Ceratonia siliqua), alborcers (Arbutus unedo) i pins blancs (Pinus halepensis) per a continuar pintant de verd en 2018 La Costera, un paratge natural municipal que AE-Agró custodia des de 2011.

A més a més de preparar la planta per a les reforestacions del pròxim any, vam aprofitar esta jornada, organitzada amb la col·laboració de l’Ajuntament de Puçol, per a realitzar tasques de manteniment en l’hivernacle de canyes de La Costera, una infraestructura verda que vam posar en marxa en 2014 amb l’assessorament i l’ajuda del Col·lectiu Trellat en 2014.

Finalment, destacar que durant l’activitat també vam revisar l’hotel per a insectes que tenim instal·lat en el nostre viver forestal. Enguany, este hotel, dissenyat per La Granja de Bitxos, ha funcionat francament bé, ja que ha sigut ocupat per més de 50 vespes i abelles solitàries que ens han ajudat a controlar les plagues de l’hivernacle sense haver d’emprar cap tipus de pesticida químic.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La Costera de Puçol, aula de conservació i formació ambiental

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?