Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Educació ambiental > La Casa Penya > La Casa Penya s’obri a les escoles

La Casa Penya

La Casa Penya s’obri a les escoles

Deixa’t seduir per la marjal i visita’ns amb la teua classe

dimarts 19 de setembre de 2017, per  AE-Agró

La Comissió d’Educació Ambiental d’Acció Ecologista-Agró i l’Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre, València) convidem als centres escolars a descobrir La Casa Penya, el centre d’educació i voluntariat ambiental de la Marjal d’Almardà-Almenara. Durant el curs 2017-2018, La Casa Penya obrirà les seues portes a alumnes de primària i secundària de forma gratuïta fins esgotar l’oferta de visites escolars.

La Casa Penya de Sagunt és un antic sequer d’arròs restaurat actualment com a centre d’educació i voluntariat ambiental. Es troba ubicat a la Marjal d’Almardà-Almenara i consta d’una exposició permanent i de diferents equipaments per a explicar el patrimoni natural i històric de les zones humides litorals. Així, per exemple, el centre conserva l’antiga era on es batia l’arròs per a separar el gra de la palla. I també la roda hidràulica i les comportes amb les quals es gestionava l’aigua per al conreu de l’arròs.

L’exposició permanent de La Casa Penya explica els tres ecosistemes de les zones humides litorals, que són les dunes, el saladar i la marjal, i mostra les espècies de fauna i flora més representatives dels nostres aiguamoll. A més a més, esta instal·lació repassa els usos i aprofitaments que, al llarg de la història, hem realitzat els humans de la marjal i com hem d’actuar amb responsabilitat per a conservar el seu fràgil equilibri natural.

Junt a La Casa Penya trobem la reserva de fauna silvestre de la Finca de Penya, equipada amb tres miradors i on podem observar aus com l’agró blau (Ardea cinerea) i plantes com el lliri groc (Iris pseudacorus). Durant un breu passeig per la reserva podem comprendre la importància que tenen les zones humides per a conservar la biodiversitat i també els serveis ambientals que ens oferixen els aiguamolls, que a l’arc mediterrani són claus per a evitar inundacions i regular el clima.

Amb les visites per a centres educatius a La Casa Penya, la Comissió d’Educació Ambiental d’Acció Ecologista-Agró i l’Ajuntament de Sagunt volem promoure una relació directa entre els alumnes de primària i secundària amb la marjal i la natura. Es tracta d’una experiència educativa molt enriquidora durant la qual, a més a més de descobrir els valors mediambientals de les zones humides, els alumnes reforcen els diferents continguts que han treballat a classe.

Durant el curs 2017-2018, La Casa Penya estarà oberta a les escoles els dimecres pel matí. L’activitat és gratuïta (fins a esgotar l’oferta de dates) i serà guiada per monitors d’AE-Agró, entitat d’utilitat pública que porta més de dos dècades desenvolupant iniciatives d’educació ambiental. Per a concertar una visita amb la teua classe només has d’enviar un correu electrònic a agromorvedre@gmail.com o telefonar pels matins al 960 263 617. Deixa’t seduir per la marjal i vine a descobrir La Casa Penya!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Nova promoció d’animals de marjal

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles