Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > Sueca-Muntanyeta dels Sants > La Diputació de València "s’oblida" de la passarel·la per a vianants (...)

Muntanyeta dels Sants

La Diputació de València "s’oblida" de la passarel·la per a vianants i ciclistes del Pont de Ferro de Fortaleny

Volem esta infraestructura i la volem en esta legislatura!!!

dijous 21 de setembre de 2017, per  AE-Agró

Integrants de la Plataforma Pont de Ferro de Fortaleny, entitat en la qual participen els nostres companys de la Muntanyeta dels Sants-Acció Ecologista Agró, es van reunir el passat dimecres, 20 de setembre, amb Pablo Seguí, diputat provincial de Carreteres. Seguí els va comunicar l’adjudicació de les obres de restauració del centenari pont de ferro que, sobre el Riu Xúquer, unix els termes municipals de Sueca i Fortaleny (La Ribera Baixa, València). Licitat en 1’3 milions d’euros, el projecte ha sigut adjudicat per 900.000 a l’empresa Pavasal. Però, no inclou la instal·lació de la passarel·la per a vianants i ciclistes que exigix la plataforma i que la Diputació, per ara, ha aparcat sine die.

El diputat provincial de Carreteres, Pablo Seguí, va assegurar durant la reunió amb la plataforma Pont de Ferro de Fortaleny que la passarel·la per a ciclistes i vianants, que ha d’unir el pont amb Sueca per damunt de l’A-38, no estarà ni pressupostada en esta legislatura. És a dir, en el primavera de 2019. Així les coses, la connexió completa del centenari pont no estarà acabada ni deu anys després de la inauguració del nou pont en setembre de 2010.

Des de l’ampli col·lectiu d’entitats de Sueca, Corbera i Llaurí que integrem la plataforma manifestem que valorem positivament l’esforç parcial del departament de Carreteres de l’actual govern de la Diputació de València per a dur endavant el compromís adquirit per la institució provincial, ara fa pràcticament deu anys, per a rehabilitar l’històric pont per a vianants i ciclistes. I aplaudim l’incansable treball dut endavant en eixe sentit pel govern municipal de Fortaleny, que presidix Juani Clos.

Tanmateix, considerem un pegot la solució que donaran ara en habilitar rampes d’accés al pont des de camins rurals de Fortaleny i Sueca. Serà una millora el dia que tot estiga fet, però per a accedir a Sueca caldrà fer-ho per la Senda de les Vaques, passant pel túnel de l’A-38 que s’inunda cada vegada que plou. Per això, des de la plataforma anem a continuar reivindicant i cridant a la mobilització de la societat de La Ribera Baixa. Volem que la instal·lació de la passarel·la sobre l’A-38, els ancoratges de la qual ja estan fets i els túnels d’entrada i eixida també, s’incorpore als pressupostos de la Diputació Provincial de València de l’any 2018.

Des de l’Àrea de Carreteres de la Diputació parlaven de la primera fase d’un projecte de dues etapes sense fer públic els detalls de la segona part, tal i com va criticar en el seu moment la plataforma. La segona fase del projecte promés per les institució provincial és, precisament, la instal·lació de la tan desitjada passarel·la per a vianants i ciclistes. Ara es confirma allò que temíem quan en les nostres al·legacions exposàvem que "fa l’efecte que a la segona fase del projecte no se li dóna la importància que requerix, quan és esta la que realment té una utilitat pública". Volem la passarel·la i la volem en esta legislatura!!!

La plataforma Pont de Ferro de Fortaleny està formada pel col·lectiu de la Muntanyeta dels Sants-Acció Ecologista Agró, l’Associació Amics de la Muntanya de Llaurí, el Voluntariat Mediambiental de Corbera, el Grup Excursionista Camins de Terra, l’Agrupació de Veïns Mestre Serrano, La Ribera en Bici, Xúquer Viu, el Club de Córrer Peus Quets, l’Associació de Minusvàlids Físics de Sueca i Comarca (AMISUCO), la Penya Barcelonista Ribera Baixa, L’Escola Ciclista de Sueca, el Club Ciclista de Corbera, el Club d’Atletisme de Corbera i la Cooperativa Paleta d’Ocres.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Les bicis prenen el Pont de Ferro de Fortaleny

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles