Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Comissions > Energia > Tanquem Cofrents > "Txernòbil, Fukushima i la Central Nuclear de Cofrents"

Tanquem Cofrents

"Txernòbil, Fukushima i la Central Nuclear de Cofrents"

Nou llibre de Raquel Montón i Francesc J. Hernàndez

divendres 22 de setembre de 2017, per  AE-Agró

El passat dimarts, 19 de setembre, es va presentar a València el llibre Txernòbil, Fukushima i la Central Nuclear de Cofrents. La cita va ser al MuVIM (Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat) i va comptar amb la participació dels autors d’este assaig, Raquel Montón, responsable de la campanya antinuclear de Greenpeace, i Francesc J. Hernàndez, professor de sociologia de la Universitat de València. A més a més, també van intervindre en la presentació Carles Arnal, Doctor en Biologia i membre d’Acció Ecologista-Agró, i la periodista ambiental Maria Josep Picó. Des d’AE-Agró, com a integrants de la plataforma Tanquem Cofrents, vos recomanem encaridament esta lectura. Nuclear? No, gràcies!

La valenciana central nuclear de Cofrents té exactament el mateix disseny que cada una de les quatre unitats que es van fondre i van explotar en la central nuclear de Fukushima, l’accident més terrible que ha tingut lloc en una planta nuclear des del desastre de Txernòbil. Per què es van produir els accidents de Txernòbil i Fukushima? Quines van ser les conseqüències per a les societats i el Medi Ambient? Què podria passar amb un accident en la central nuclear de Cofrents? Com viu la gent a Fukushima?

Les respostes a tots estos interrogants les tens en el llibre Txernòbil, Fukushima i la Central Nuclear de Cofrents, editat enguany per la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació. Els autors d’este assaig són Raquel Montón, responsable de la campanya antinuclear de Greenpeace, i Francesc J. Hernàndez, professor de sociologia de la Universitat de València, que el passat dimarts, 19 de setembre, van presentar el seu llibre al Cap i Casal. Concretament al MuVIM (Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat) en un acte en el qual van estar acompanyats per Carles Arnal, Doctor en Biologia i membre d’Acció Ecologista-Agró, i la periodista ambiental Maria Josep Picó.

Durant la presentació del llibre es van repassar els perills que implica l’energia nuclear i es va plantejar la necessitat urgent de transitar ja cap a un sistema energètic 100% renovable, intel·ligent i eficient. Una transició que passa pel tancament de les centrals nuclears, que actualment actuen com a fre del desenvolupament de les energies renovables. En este context, este estiu hem assistit a l’adéu definitiu de la central de Garoña i en 2021 expirarà el permís de funcionament de Cofrents, que es va ampliar per 10 anys en 2011 i que suma ja quasi 40 anys de vida.

Tanmateix, Iberdrola, la propietària de la central valenciana, pretén perllongar el funcionament de Cofrents fins als 60 anys. I amb este objectiu ha sol·licitat a l’Estat espanyol instal·lar un Magatzem Temporal Individualitzat (MTI). Per a evitar-ho, la plataforma Tanquem Cofrents, en la qual participa AE-Agró, ha posat en marxa una campanya que ja compta amb el suport de Les Corts Valencianes i més de 30 ajuntaments de Castelló, València, Alacant i Albacete.

Si tu encara tens dubtes sobre la necessitat o no de tancar la central de Cofrents i la resta de nuclears espanyoles, et recomanem la lectura Txernòbil, Fukushima i la Central Nuclear de Cofrents. De segur que, després de llegir els arguments de Raquel Montón i Francesc J. Hernàndez, canvies d’opinió i com nosaltres apostes pel seu tancament i la transició cap a un model energètic 100% renovable. Nuclear? No, gràcies!!! Tanquem Cofrents i totes les demés!!!

La plataforma Tanquem Cofrents està formada per Acció Ecologista-Agró, Ecologistas en Acción, Greenpeace, Plataforma Per Un Nou Model Energètic, Salvemos Mijares, Marfull, Xúquer Viu, La Ribera en Bici, Plataforma A Contrapèl, Espai Alternatiu, Intersindical Valenciana, CGT, PAH-València, Associació de Damnificats per l’Incendi de l’Alcalatén (ADIA) i el Moviment Ibèric Antinuclear (MIA).

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : El Moviment Ibèric Antinuclear també demana el tancament de Cofrents

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?