Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > Sueca-Muntanyeta dels Sants > Volem una Sueca més segura, saludable i sostenible

Muntanyeta dels Sants

Volem una Sueca més segura, saludable i sostenible

Bicicletada i propostes per a millorar la mobilitat amb motiu del Dia Mundial Sense Cotxes

dimecres 27 de setembre de 2017, per  AE-Agró

El passat divendres, 22 de setembre, el col·lectiu de la Muntanyeta dels Sants-Acció Ecologista Agró celebrà el Dia Mundial Sense Cotxes amb una bicicletada pels carrers de Sueca (La Ribera Baixa, València). La convocatòria, que tenia com a objectiu reivindicar l’ús de la bicicleta en els desplaçaments quotidians, va ser tot un èxit de participació. Des de la Muntanyeta dels Sants-AE Agró volem agrair-vos a totes i tots la vostra assistència a esta celebració reivindicativa. I també compartir amb tots vosaltres un resum de les 20 propostes que li hem presentat a l’Ajuntament de Sueca per a millorar la mobilitat de vianants i ciclistes en la localitat. Volem una ciutat més segura, saludable i sostenible i la volem ja!!!

Què necessita Sueca per a millorar la seua mobilitat? Doncs, en primer lloc, augmentar la xarxa de carrils-bici de la ciutat i fer més segurs i accessibles els ja existents, com és el cas del de la piscina municipal. Entre els nous carrils-bici urbans que farien falta destaquen dos: un per a accedir a l’IES Joan Fuster i altre a l’estadi Antoni Pujades. També seria molt recomanable construir carrils-bici interurbans per a anar a Les Palmeres i Els Marenys, així com a Riola i Fortaleny.

La segona mesura que cal aplicar a Sueca per a millorar la mobilitat és alliberar de cotxes els carrers i les places. Concretament, el carrer Cullera des de la Casa dels Quatre Cantons fins la Plaça de l’Ajuntament, el Carrer Sant Roc (especialment a les hores d’entrada i eixida d’escolars) i l’Estació de RENFE fins al túnel que connecta amb l’Avinguda de la Mar. D’igual mode cal alliberar de cotxes la Plaça Sant Pere, zona habitual de jocs per a xiquetes i xiquets, i la dels Molins de la Vila, que volem que siga una plaça i no un aparcament de cotxes.

Estes intervencions s’haurien de complementar amb l’ampliació de voreres per a facilitar el pas de vianants i fer així més segurs els carrers i places de Sueca. També creant noves zones de vianants, per exemple a les places de Sant Pere, Rosanes i de la Biblioteca Pública, així com en els carrers d’accés als centres educatius de la ciutat. I, com no, mantenint sempre la zona de vianants del Carrer del Mercat, ja que periòdicament s’obri al trànsit motoritzat.

A més a més, pel que respecta a infraestructures ciclistes, Sueca necessita instal·lar més aparcaments per a bicis, per exemple al Casal Jove, i substituir els antics per nous amb forma d’U invertida, que són més segurs i còmodes. I també passos segurs per a bicicletes per a creuar la N-332, on els ciclistes ens juguen la vida cada dia. Altra mesura que cal aplicar per a millorar la seguretat, tant de ciclistes com vianants, és reduir la velocitat a totes les rondes de circumval·lació de Sueca a 30km/h.

Finalment, des de la Muntanyeta dels Sants-Acció Ecologista Agró considerem que cal promoure el transport públic a Sueca, tant l’autobús urbà com l’interurbà, i donar-li continuïtat a la iniciativa Avancem Caminant. Com? Doncs, amb la millora contínua de les rutes escolars amb l’ampliació de voreres, zones de vianants, promocionant el bus a peu, amb activitats de mobilitat sostenible a les escoles...

Si compartixes amb nosaltres estes demandes de ciclistes i vianants, no t’oblides que el pròxim dijous 5 d’octubre t’esperem a la Massa Crítica, quan este esdeveniment mensual per a pacificar el trànsit celebra el seu primer aniversari. Així que agafa la teua bicicleta i vine a pedalejar per una Sueca més segura, saludable i sostenible!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La Marjal de Sueca, un gran abocador incontrolat

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles