Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > La Colla Verda > Diari d´activitats > La Colla Verda neteja la platja d’Almardà

Voluntariat Ambiental

La Colla Verda neteja la platja d’Almardà

Esta tardor et necessitem per a conservar els valors naturals dels muntanyars

dilluns 2 d’octubre de 2017, per  AE-Agró

El passat dissabte, 30 de setembre, la Colla Verda va convocar la primera activitat del curs 2017-18 del projecte de voluntariat ambiental d’Acció Ecologista-Agró i l’Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre, València). La cita va ser a la platja d’Almardà, on la Colla Verda concentrarà els seus esforços durant la tardor. En esta ocasió, el voluntariat va consistir a netejar la platja. A més a més, també vam eliminar espècies de flora exòtica invasora dels muntanyars, nom que reben les dunes en este racó del litoral valencià. La següent cita de la Colla Verda amb la platja d’Almardà serà el dissabte 28 d’octubre. Eixe dia t’esperem per a conservar i protegir els valors naturals dels muntanyars amb una nova plantació de flora dunar.

Una vintena de voluntaris es van congregar el passat dissabte, 30 de setembre, en la primera activitat de la tardor de la Colla Verda, el projecte de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre, València) i Acció Ecologista-Agró. El repte de la jornada era netejar la platja d’Almardà i amb este objectiu els voluntaris es van dispersar a la recerca de residus de tot tipus.

El grup que es va dirigir a la vora de la mar es va trobar amb una gran quantitat de puntes de cigarrets. També amb molts bastonets de les oïdes. Estos arriben a la platja després de ser llançats al vàter, des d’on van a parar a la mar. I la mar, que ja no pot engolir més fem, les acaba vomitant, onada a onada, sobre la platja. Pel bé del nostre medi ambient, vos demanem a totes i tots responsabilitat amb l’ús que feu del vàter, perquè no és una paperera.

Afortunadament, els voluntaris que van concentrar el seu treball en els muntanyars van localitzar menys residus dels esperats. Així que van tindre temps per a eliminar de les dunes dos focus d’espècies de flora exòtica invasora: un de piteres (Agave americana) i altre de iuques (Yucca aloifolia). Per a la nostra satisfacció, no vam localitzar cap exemplar de curatall (Carpobrotus edulis), planta al·lòctona que vam retirar de la zona l’any passat.

Durant els pròxims mesos, la Colla Verda convocarà dues activitats més a la platja d’Almardà. Concretament dos plantacions de flora dunar els dissabtes 28 d’octubre i 25 de novembre. Si vols participar, només has d’enviar un correu a agromorvedre@gmail.com o telefonar pels matins al 960 263 617. No t’oblides: esta tardor t’esperem a la platja per a conservar i protegir els muntanyars d’Almardà!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La Colla Verda tanca el curs 2016-17 netejant la platja de la Marjal dels Moros

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?