Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > L’Horta Nord > Activitats > Jornada d’eliminació de paleres a La Costera de Puçol

Horta Nord

Jornada d’eliminació de paleres a La Costera de Puçol

Continuem treballant pam a pam per a eradicar esta espècie exòtica invasora

dimarts 3 d’octubre de 2017, per  AE-Agró

El passat dissabte, 30 de setembre, el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord convocà una jornada d’eliminació de paleres (Opuntia ficusindica) en el Paratge Natural Municipal de La Costera de Puçol. Concretament en l’entorn de l’Aljub de La Costera, un dels racons d’esta muntanyeta de la Serra Calderona on encara trobem plantes d’esta espècie exòtica invasora. L’activitat, organitzada amb la col·laboració de l’Ajuntament de Puçol i la Conselleria de Medi Ambient, va reunir a una vintena de voluntaris, molts d’ells membres del club local Cor i Muntanya. La pròxima activitat en La Costera serà el dissabte 28 d’octubre, quan et convidem a vindre a una nova jornada de portes obertes.

Una de les primeres iniciatives que va posar en marxa Acció Ecologista-Agró, quan va arrancar el projecte de custòdia del territori de La Costera de Puçol (Horta Nord, València), va ser l’eliminació de paleres (Opuntia ficusindica) en este paratge natural municipal de la Serra Calderona. Gràcies a la tasca realitzada pels voluntaris des de 2011, la presència d’esta espècie exòtica invasora s’ha aconseguit reduir dràsticament. Però, encara queden racons en esta muntanyeta de la Calderona on resta molt de treball per fer.

Un d’estos indrets és l’entorn de l’Aljub de La Costera. Per això, el passat dissabte, 30 de setembre, AE-Agró convocà una jornada d’eliminació de paleres que comptà amb la participació del club local Cor i Muntanya i la col·laboració de l’Ajuntament de Puçol. L’activitat va reunir a una vintena de voluntaris que van treballar de valent durant tot el matí. Primer per a tallar les Opuntia ficusindica. I després per transportar-les amb cabassos. On? Doncs, fins a una pista forestal on la Conselleria de Medi Ambient les ha arreplegat i transportat a l’ecoparc municipal este dimarts, 3 d’octubre.

A més a més de per a eliminar una bona quantitat de paleres, l’activitat del passat dissabte també va servir per a posar en valor l’Aljub de La Costera. Actualment este punt d’aigua temporal, que forma part de la xarxa del projecte "Adopta una Bassa" de Roncadell, és l’única zona que tenen els amfibis per a criar en esta muntanyeta de la Serra Calderona. Per això, la supervivència en este paratge natural municipal d’espècies com la granota verda (Pelophylax perezi) o el tòtil (Alytes obstetricans) està estretament vinculada a la conservació de l’Aljub.

La pròxima activitat a La Costera de Puçol serà el dissabte 28 d’octubre, quan et convidem a participar en una nova jornada de portes obertes. La cita inclourà una visita guiada per a adults i jocs infantils per als més menuts a l’Aula Natura d’esta muntanyeta de la Serra Calderona. Esta tardor, t’esperem a La Costera de Puçol!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Més de 170 persones participen en les "Nits de Natura a La Costera"

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?