Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > Sueca-Muntanyeta dels Sants > La Massa Crítica de Sueca reivindica la Ciutat 30

Muntanyeta dels Sants

La Massa Crítica de Sueca reivindica la Ciutat 30

Volem que Sueca siga Ciutat 30 per seguretat, tranquil·litat, respecte i sostenibilitat

dimarts 10 d’octubre de 2017, per  AE-Agró

El passat dijous, 5 d’octubre, la Massa Crítica de Sueca (La Ribera Baixa, València) va tornar a eixir al carrer. Però, en esta ocasió ho va fer estrenant una nova iniciativa. Concretament la campanya "12 masses, 12 crítiques", amb la qual cada mes llançarem una proposta per a fomentar la mobilitat sostenible. En esta primera cita la proposta va ser declarar Sueca com a Ciutat 30. Esta mesura, que ja s’aplica en pobles riberencs com Castelló de la Ribera, convertiria la nostra localitat en un lloc més segur, tranquil, respectuós i sostenible. Per això, des de la Muntanyeta dels Sants-Acció Ecologista Agró, entitat promotora de la Massa Crítica de Sueca, apostem per esta iniciativa, els beneficis de la qual són inqüestionables.

Reducció del nombre i gravetat dels accidents de trànsit, disminució del soroll i l’emissió de gasos que generen els vehicles motoritzats, millora de la qualitat de vida i de l’aire, major seguretat per a vianants, ciclistes i usuaris de les rutes escolars a peu, així com el foment dels mitjans de transpot públics i dels alternatius respectuosos amb el medi ambient. Estos són els beneficis que implicaria transformar Sueca (La Ribera Baixa, València) en una Ciutat 30.

Per això, esta reivindicació ha sigut la protagonista de la primera proposta de la campanya "12 masses, 12 crítiques", iniciativa que la Massa Crítica de Sueca va estrenar el passat dijous, 5 d’octubre. Eixe dia, com ocorre cada primer dijous de mes des de novembre de 2016, els nostres companys de la Muntanyeta dels Sants-Acció Ecologista Agró, acompanyats per més ciclistes, van pedalejar pels carrers d’esta ciutat. Com? Doncs, amb el bon rotllo i bon humor que caracteritza a la Massa Crítica, però també amb el caràcter reivindicatiu que dóna sentit a esta bicicletada mensual.

Des de la Muntanyeta dels Sants-AE Agró esperem que l’Ajuntament de Sueca tinga en compte la proposta d’octubre de la Massa Crítica i aplique el model de Ciutat 30 a la nostra localitat. De la mateixa manera, esperem que el consistori també pose en marxa la bateria de mesures que vam llançar amb motiu del Dia Mundial Sense Cotxes i que permetria que Sueca esdevinguera en una ciutat més segura, saludable i sostenible.

Biciexcursió al Tancat de la Pipa

A més a més de participar en la Massa Crítica, la setmana passada la Muntanyeta dels Sants també va organitzar la primera biciexcursió del curs 2017-2018. Concretament va ser el dissabte 7 d’octubre, quan vam visitar el Tancat de la Pipa en una activitat de Bici+Tren. Primer, vam anar en tren des de Sueca fins a Catarroja, on vam baixar i vam pedalejar fins al Port de Catarroja, on vam esmorzar.

Després vam continuar endinsant-nos a través dels camps d’arròs en el Parc Natural de l’Albufera de València fins aplegar al Tancat de la Pipa. Esta àrea de reserva, ubicada en el cor del parc natural, pertany a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX). Però, està custodiada per AE-Agró i SEO/BirdLife. Com ens van explicar durant la visita, este aiguamoll artificial depura amb els seus filtres verds les eutrofitzades aigües de l’Albufera i, a més a més, s’ha consolidat com un oasi de biodiversitat per a la fauna del parc natural. Especialment per a les aus.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La Marjal de Sueca, un gran abocador incontrolat

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles