Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Portal de Transparència > Informació institucional, organitzativa i de planificació > Comissió Permanent > Acta reunió setembre 2017 (I)

Comissió Permanent

Acta reunió setembre 2017 (I)

dilluns 23 d’octubre de 2017, per  AE-Agró

Reunida la Comissió Permanent d’Acció Ecologista-Agró a la Casa Verda de València, el 7 de setembre de 2017, amb la presència d’Eva Tudela (La Ribera) com a presidenta, Alberto Maravall (València en Bici) com a secretari, Quique Meseguer (Comissió Forestal) com a tresorer i Cristina Navarro (Comissió de l’Aigua) i Marcos Pla (Comissió de Participació) com a vocals. Disculpen assistència Celia Tello (Comissió Jurídica) i Alicia Moreno (Camp de Morvedre) com a vocals. S’aprova l’acta de la reunió de maig (II) i es tracten els següents temes:

XV Congrés ibèric "La Bicicleta i la Ciutat"

Alberto Maravall, vocal de València en Bici-Acció Ecologista Agró i secretari de la nostra associació, ens informa que el Cap i Casal acollirà el XV Congrés ibèric "La Bicicleta i la Ciutat". La cita serà en maig de 2018 i compta amb el recolzament de l’Ajuntament de València, que planteja la possibilitat de destinar una dotació pressupostària per a l’organització de l’esdeveniment, en la qual estaria implicada València en Bici-AE Agró. En principi, la corporació municipal oferix un contracte menor de 18.000 euros per a l’any 2017 i altra quantitat a determinar per al 2018.

Este pressupost es destinaria íntegrament a l’organització del congrés, mitjançant la contractació de personal laboral per a estes tasques a través de la nostra organització. Les persones que estan treballant esta possibilitat s’han de reunir amb la Regidoria de Mobilitat Sostenible i Espai Públic de l’Ajuntament de València per a concretar el pressupost de 2018. I, com sembla que la partida econòmica va a reduir-se considerablement respecte a la inicialment parlada, es plantegen la possibilitat de buscar altres patrocinadors.

La Comissió Permanent d’AE-Agró dóna el seu suport a la celebració del congrés. Però, s’ha d’estudiar detingudament el règim de contractació i el tipus de subvenció o concessió econòmica a rebre de l’Ajuntament. Volem que tot siga el més transparent i clar possible.

Proposta de publicar un llibre amb motiu dels 30 anys d’AE-Agró

Eva Tudela, vocal del col·lectiu comarcal de La Ribera i presidenta de la nostra organització, llança la proposta de publicar un llibre amb motiu dels 30 anys d’AE-Agró. La idea inicial consistix a elaborar un recopilatori que mostre els nostres èxits i traure múscul, a més a més de recuperar algunes velles idees per a no oblidar altres lluites. Com a recurs d’arxiu disposaríem del dossier de premsa que va digitalitzar el Fons de Documentació del Medi Ambient d’AE-Agró, que actualment es troba a la Universitat de València(UV) i d’on es pot extraure molta informació.

Es barallen diferents opcions, com fer un llibre imprés, un audiovisual o un text de consulta online. Com hi ha propostes i formats diversos, la Comissió Permanent acorda començar a valorar econòmicament totes les possibilitats i enfocaments per a triar la millor opció.

Community manager per a xarxes socials

Marcos Pla, vocal de la Comissió de Participació, proposa ampliar els usos que realitza l’associació de xarxes socials, com Twitter i Facebook, i millorar la seua gestió. En este sentit, planteja la possibilitat de contractar un community manager. S’inicia aleshores un debat sobre l’especificació del treball, on hi ha diversos temes a tractar en una profunditat que no podrà conéixer la persona contractada per a contestar qüestions concretes. Al respecte, també es parla de si cabria la possibilitat d’ampliar el gabinet de comunicació d’AE-Agró per a millorar la gestió de les xarxes socials.

No s’arriba a cap acord concret. Així que continuarà el debat en les pròximes reunions i es planteja la possibilitat que vinga Miguel Crespo, cap de premsa d’AE-Agró, a la propera reunió per analitzar esta qüestió.

Petició d’assessorament jurídic sobre plaguicides i fitosanitaris

Vicent Benedito, soci d’AE-Agró, sol·licita assessorament jurídic sobre el Decret relatiu a l’ús sostenible de plaguicides i fitosanitaris. Necessita una ajuda específica sobre este tema en qüestions legals, prohibicions, sancions... que s’escapen al seu enteniment i interpretació del Decret. Es parla sobre la manca actual voluntaris a la Comissió de Dret Ambiental, amb la qual cosa no poden oferir ajuda des d’esta comissió. Quique Meseguer, vocal de la Comissió Forestal, s’oferix a reunir-se amb Vicent Benedito i altres persones interessades per a tractar estes qüestions i valorar millor la proposta.

VI Aplec del País Valencià

El VI Aplec Ecologista del País Valencià es celebrarà com en les edicions anteriors a Carrícola. Enguany està convocat per als dies 23 i 24 setembre i Acció Ecologista-Agró torna a ser entitat organitzadora, així que cal aportar 50 euros per a les despeses de l’Aplec. A més a més, assumim 50 euros extra per a l’allotjament de Lucía Soriano, que vindrà des de Saragossa per a participar en una taula redona de l’Aplec que coordinada AE-Agró.

Projecte "Aliades en la Nit"

Cristina Navarro, vocal de la Comissió de l’Aigua i membre de l’equip de treball del projecte "Aliades en la Nit", explica la tasca que estan desenvolupant per a buscar ubicacions on instal·lar refugis per a rates penades en zones d’Horta on es cultiva la xufa. Estan preparant un cartell per a cercar col·laboradors, que es difondrà en taulers d’anuncis municipals, de societats agràries, a les xarxes socials, a la web... Ara mateix cal trobar punts, com cases i masies de l’Horta, on col·locar els refugis del projecte "Aliades en la Nit".

Jornades de portes obertes a la Casa Verda per a nous voluntaris i activistes

Marcos Pla, company que impulsa les jornades de portes obertes a la Casa Verda per a nous voluntaris i activistes, explica que participa prou gent. Però, que després la majoria no s’acaba d’implicar definitivament en cap comissió de treball ni en cap col·lectiu comarcal. Al respecte, destaca també el creixement que ha tingut l’associació durant els darrers mesos en xarxes socials, tant en Twitter com en Facebook. Un creixement que tampoc no s’acaba de traduir en més voluntaris i activistes de l’associació.

*Esta acta va ser aprovada per la Comissió Permanent d’AE-Agró en la seua reunió mensual, celebrada a la Casa Verda de València el dimecres 27 de setembre de 2017, amb la presència d’Eva Tudela (La Ribera) com a presidenta, Alberto Maravall (València en Bici) com a secretari i Quique Meseguer (Comissió Forestal) com a tresorer. Disculpen assistència Cristina Navarro (Comissió de l’Aigua), Celia Tello (Comissió Jurídica), Alicia Moreno (Camp de Morvedre) i Marcos Pla (Comissió de Participació) com a vocals.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Acta reunió maig 2017 (II)

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?