Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Notícies > València es manifesta contra el feixisme i per les llibertats

Pam a pam

València es manifesta contra el feixisme i per les llibertats

Resposta massiva, unitària i plural contra les agressions del 9 d’Octubre

dilluns 30 d’octubre de 2017, per  AE-Agró

"Contra el feixisme i per les llibertats". Este va ser el lema de la multitudinària manifestació celebrada a València el passat dissabte, 28 d’octubre, per a rebutjar les agressions feixistes, masclistes i xenòfobes del darrer 9 d’Octubre. La marxa va ser convocada per més de 200 entitats de la societat civil valenciana, entre les quals es trobava Acció Ecologista-Agró, altres organitzacions ecologistes, plataformes, centre socials, entitats culturals, feministes, de joves, partits polítics i sindicats. A continuació compartim el manifest que es va llegir al final de la manifestació com a resposta massiva, unitària, plural i transversal a les agressions del 9 d’Octubre. València serà la tomba del feixisme!!! No passaran!!!

El passat 9 d’octubre, a la manifestació per la diada nacional del País Valencià, convocada cada any des de 1977, el feixisme, aparentment latent els darrers anys a València, es va fer brutalment visible. La seua reaparició no va ser només una acció per part de grups o partits d’ultradreta (com Yomus o España2000), sinó que centenars de persones (famílies, xiquets o avis) participaren de les agressions a través dels seus càntics, insults o mostres de suport a les agressions.

L’alarmant impunitat amb la qual van insultar i vexar ("puta, guarra, golfa o gorda"), amenaçar ("¡os vamos a matar!, aneu-se’n a Catalunya! o ¡mañana nos vemos en el trabajo!”) i agredir a totes les persones que es trobaven a Sant Agustí o en altres punts de la manifestació necessita de la complicitat d’un Estat i dels seus cossos policials, així com de determinats mitjans de comunicació. Uns assenyalen i altres actuen. Així, aprofitant el context polític generat arran de la situació a Catalunya, l’anticatalanisme va ser detonant i excusa per a activar el mecanisme de l’odi. Odi al diferent.

Actualment, el “diferent” pren múltiples formes: dona, migrant, negra, pobra, catalana, musulmana, lesbiana, independentista... La forma tant fa, “l’etiqueta” només és l’excusa per a posar en el punt de mira determinades idees o formes de vida. I, en definitiva, arrabassar la llibertat de les persones.

Per això, els fets del 9 d’octubre no són un atac contra les persones que es van manifestar eixe dia, sinó que són un atac directe contra totes les persones que entenem que tenim dret a viure la vida amb llibertat. Perquè ahir vam ser nosaltres i demà pots ser tu. Per això, la indiferència mai no pot ser la resposta contra el feixisme. Perquè amb la indiferència el feixisme creix, es normalitza i s’organitza (el Front Nacional a França, l’Hogar Social Madrid o els darrers atacs islamòfobs en són una mostra clara).

Per això, hem convocat esta manifestació, hui 28 d’octubre, sota el lema “València contra el feixisme i per les llibertats”. Però, esta convocatòria és només un "punt de partida", un "prou", un "recuperem els carrers". Perquè l’antifeixisme no és qüestió d’un dia, sinó que és una pràctica i actitud diària que hem d’exercir totes des de tots els àmbits: a les nostres feines, al bar, al gimnàs, al mercat, a l’escola, a institut… A tot arreu. Perquè el feixisme avança si no se’l combat. València serà la tomba del feixisme!!! No passaran!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Èxit de la maniFESTAció "Horta és Futur"

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?