Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Notícies > Ja pots fer la teua comanda al Banc de Palla d’Arròs de (...)

Pam a pam

Ja pots fer la teua comanda al Banc de Palla d’Arròs de l’Albufera de València

Ajuda’ns a convertir este residu agrícola en una matèria primera!!!

dimarts 31 d’octubre de 2017, per  AE-Agró

Per quart any consecutiu, Acció Ecologista-Agró i L’Aixada com Eixida posem en marxa una nova edició del Banc de Palla d’Arròs de l’Albufera de València, una iniciativa agroecològica per a donar i mostrar solucions de com resoldre problemes ambientals entre totes i tots i sense perdre el temps. Enfront de la inoperativitat de les administracions i dels arrossers per a trobar solucions per a la gestió de la palla com un residu, nosaltres tornem a dir que este "rebuig agrícola" és un recurs que no cal cremar. La palla és una matèria primera que cal aprofitar i a la qual podem donar-li múltiples usos, tal i com han demostrat durant les edicions anteriors els centenars d’usuaris del Banc de Palla d’Arròs de l’Albufera de València.

Des d’Acció Ecologista-Agró i L’Aixada com Eixida som conscient de la importància de l’agroecologia com a ferramenta per a la defensa del territori i la conservació de la natura. Per això, esta tardor tornem a llançar el Banc de Palla d’Arròs de l’Albufera de València, un projecte agroecològic en el qual podeu col·laborar fent la vostra comanda de bales de palla a través d’un senzill qüestionari. Com en les tres campanyes anteriors, el preu de la bala serà d’un euro la unitat per a sufragar el cost de l’empacat.

L’objectiu del projecte, que compta amb la col·laboració del Centre d’Estudis Rurals i d’Agricultura Internacional (CERAI), és distribuir entre les usuàries i els usuaris del Banc de Palla la màxima quantitat possible de bales. I així reduir el volum de palla que, per la inoperativitat de les administracions i la desídia de la majoria dels arrossers, es continua cremant al Parc Natural de l’Albufera de València. I per a assolir este repte necessitem la vostra ajuda. Com podeu col·laborar? Doncs, adquirint bales de palla i donant difusió a esta iniciativa col·laborativa d’economia circular.

En esta quarta edició, si l’oratge ho permet, començarem a empacar el dissabte 4 de novembre en una jornada a la qual hem convidat a participar a totes les usuàries i usuaris del Banc de Palla. Eixe dia ja es podran arreplegar les comandes. I, per a tota la gent que no puga acudir el dissabte, l’alternativa és contactar amb l’empacador i anar a arreplegar les bales al magatzem que tenim enguany a Benifaió. L’empacador també oferix la possibilitat de transportar-les quan les comandes siguen grans. Tanmateix, este servei té un cost addicional en funció de la distància.

Amb el vostre suport, de segur que aconseguim transformar una gran quantitat de palla en matèria primera per a projectes d’agricultura ecològica, bioconstrucció, restauracions forestals, mobiliari rural, ramaderia o qualsevol altre ús que pugueu imaginar. La palla és un recurs, una matèria primera que cal aprofitar en lloc de cremar-la. Pam a pam, bala a bala, amb la vostra ajuda anem a posar en valor la palla de l’arròs de l’Albufera!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : IV edició del Banc de Palla d’Arròs de l’Albufera

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?