Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > València en Bici > Sentir la plaça, escoltar la plaça

València en Bici

Sentir la plaça, escoltar la plaça

La volem per als vianants i la volem ja!!!

divendres 3 de novembre de 2017, per  AE-Agró

Jugar, passejar, patinar, estar, descansar... La Plaça de l’Ajuntament de València ens espera per a gaudir-la i per a celebrar-la. Però, abans cal que siga peatonalitzada definitivament pel consistori del Cap i Casal. Per això, des de València en Bici-Acció Ecologista Agró volem mostrar el nostre suport públic al projecte presentat pel regidor de Mobilitat Sostenible, Giussepe Grezzi, per a recuperar-la per als vianants. Actualment, la Plaça de l’Ajuntament roman tancada al trànsit més de 40 dies a l’any per diferents motius: festivitats, esdeveniments, cites esportives, concentracions... Però, no tenim prou. Volem sentir i escoltar la plaça els 365 dies de l’any. La volem per als vianants i la volem ja!!!

Un dels equips d’urbanisme més prestigiosos del món està dirigit pel danés Jan Gehl i el seu lema és Making Cities for People. L’estudi de Gehl proposa una metodologia de treball progressiva i efectiva a l’hora d’intervindre en determinats espais públics. En tots els fòrums públics que s’han celebrat a València sobre esta qüestió, els socialistes valencians havien vingut mostrant empatia i predisposició a l’hora de compartir esta visió humanista i civilitzadora de la ciutat. Fins i tot la van portar com a bandera en les eleccions locals de 2007 de la mà de la llavors candidata a l’alcaldia, Carmen Alborch.

Però, malauradament, ara, quan arriba l’hora de la veritat, amb la proposta de Giuseppe Grezzi, regidor de Mobilitat Sostenible, per a peatonalitzar amb la metodologia Gehl part de la Plaça de l’Ajuntament, el PSPV-PSOE es retracta i se situa en una òrbita més conservadora i reaccionària. Des de València en Bici-Acció Ecologista Agró considerem que tant el regidor Vicent Sarrià com la regidora Sandra Gómez s’equivoquen absolutament en els seus plantejaments immobilistes.

I s’equivoquen per una raó senzilla: la plaça d’alguna forma ja és dels vianants, se sent vianant, es viu com vianant, es reivindica a si mateixa com a plaça vianant i no vol ni pot esperar més... Jane Jacobs i ara Jan Gehl ens van ensenyar i ens ensenyen a escoltar als carrers i a les ciutats. Però, per a poder escoltar-les primer hem de calmar-les i sentir-les.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Contra l’acaçament vial i la supremacia del cotxe

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?