Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > L’Horta Nord > Activitats > Arranca la campanya de visites guiades a la Marjal dels Moros

Horta Nord

Arranca la campanya de visites guiades a la Marjal dels Moros

Novembre de bicis i aus a la platja de Puçol

dimecres 8 de novembre de 2017, per  AE-Agró

El passat diumenge, 5 de novembre, unes 50 persones van participar en la primera de les quatre visites guiades a la Marjal dels Moros programades per a este mes amb motiu de la campanya "Tardor a la platja de Puçol". Esta iniciativa del col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord i l’Ajuntament de Puçol compta amb la col·laboració del Patronat Provincial de Turisme de la Diputació de València i inclou també una excursió en bici per la vereda del Camí La Mar. L’objectiu de la campanya? Doncs, posar en valor els recursos naturals de la platja de Puçol per a diversificar i ampliar la seua oferta turística durant la tardor i l’hivern, quan el nombre de visitants descendix notablement respecte als de l’estiu i la primavera.

Com van poder constatar els 50 participants en la visita guiada del passat diumenge, la Marjal dels Moros és una joia ornitològica, un meravellós museu de la natura amb una espectacular i sempre canviant col·lecció d’ocells. En només un matí, els visitants van observar més de 30 espècies diferents d’aus. Per citar algunes, destaquem la presència de l’ànec capblanc (Oxyura leucocephala), el picarot (Tringa nebularia), el fusell (Pluvialis apricaria), el xatrac becllarg (Sterna sandvicensis), l’arpellot de marjal (Circus aeruginosus), l’agró blau (Ardea cinerea), la merita (Vanellus vanellus), la corba marina grossa (Phalacrocorax carbo) o el picaport (Plegadis falcinellus).

A més a més d’observar les aus de la Marjal dels Moros, vam aprofitar la visita per a parlar de la seua flora, el seu patrimoni hidràulic i de les activitats humanes que posen en perill la conservació d’esta fràgil zona humida. Este és el cas, per exemple, de l’erosió litoral provocada pel port industrial de Sagunt, la manca d’un mínim cabal ecològic d’aigua, la presió dels polígons que l’envolten, les transformacions agrícoles o l’acumulació de residus en séquies, canals i a vora mar.

També vam descriure durant l’activitat algunes de les iniciatives que el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord desenvolupa en la Marjal dels Moros i el seu entorn. Concretament, vam explicar el projecte de restauració de la vegetació dunar de la platja de Puçol, per a reduir la històrica pèrdua d’arena que patix, i el de col·locació de refugis per a rates penades com a mètode de control contra les plagues de mosquits.

Este diumenge, 12 de novembre, repetim la visita. La cita començarà a les 11:00 hores a la Gola de l’Estany de Puçol, des d’on passejarem després per la línia de costa de la Marjal dels Moros. Esteu totes i tots convidats a participar en esta activitat gratuïta. Recomanem portar prismàtics i roba còmoda.

Novembre de bicis i aus a la platja de Puçol

En total, este mes anem a programar quatre visites guiades a la Marjal dels Moros. Seran els diumenges 5, 12, 19 i 26 de novembre. Estes activitats formen part de la campanya "Tardor a la platja de Puçol", iniciativa impulsada per AE-Agró Horta Nord i l’ajuntament d’esta localitat amb la col·laboració del Patronat Provincial de Turisme de la Diputació de València. La campanya consta també d’una excursió en bici per la vereda del Camí La Mar, que connecta el nucli urbà i la platja de Puçol per l’Horta. Esta cita serà el dissabte 18 de novembre i inclourà un divertit circuit d’habilitats en bici per als més menuts.

Amb estes activitats volem posar en valor els recursos naturals de la platja de Puçol. L’objectiu és diversificar l’oferta turística d’esta platja i potenciar-la durant la tardor i l’hivern, quan el nombre de visitants descendix notablement respecte als de l’estiu i la primavera. Així que ja saps, este mes t’esperem per a compartir un novembre de bicis i aus a la platja de Puçol i demostrar que el turisme de natura també existix!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Tardor de Natura a La Costera de Puçol

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles