Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Notícies > AE-Agró i Per l’Horta reclamem un nou finançament respectuós amb el (...)

Pam a pam

AE-Agró i Per l’Horta reclamem un nou finançament respectuós amb el territori

Diners per a la gent, no per a ciment!!!

divendres 17 de novembre de 2017, per  AE-Agró

Acció Ecologista-Agró i Per l’Horta animem a sumar-se a la resta de col·lectius conservacionistes, associacions veïnals i a la ciutadania compromesa amb el medi ambient en la manifestació per un finançament just per al País Valencià, convocada per a demà dissabte, 18 de novembre, a la ciutat de València. Sota el lema "Diners per a la gent, no per a ciment", reivindicarem un nou model de finançament respectuós amb el territori. Exigim que les noves inversions es destinen preferentment a educació, sanitat, serveis socials i conservació del medi ambient, per davant dels macroprojectes d’infraestructures que alguns sectors volen impulsar.

Acció Ecologista-Agró i Per l’Horta entenem que les necessitats reals de la població passen per un finançament just per al País Valencià. Però, sempre que es destine a millorar el dia a dia de la gent en matèria d’educació, sanitat, serveis socials i medi ambient i no tant a infraestructures de dubtosa rendibilitat social. Per exemple, la polèmica ampliació de la V-21 o el projecte de l’AVE entre València i Castelló, inversions multimilionàries que es preveu realitzar al temps que es mantenen les polítiques de retallades en l’ensenyament, la sanitat i la conservació de la natura.

En este sentit, destacar el cas del Port de València, que presumix de liderar el moviment de contenidors a l’Estat espanyol. Lideratge que ha aconseguit a costa d’una llarga llista de sacrificis socials i mediambientals: L’erosió del litoral del Parc Natural de l’Albufera de València i la platja de Natzaret, l’elevat trànsit pesat per la V-30, la destrucció de l’Horta de La Punta... I ara, encara, reclamen insistentment un contaminant accés nord per a camions, que hauríem de pagar entre totes i tots amb els nostres impostos i també la nostra salut.

L’ampliació de la V-21 com a paradigma

La polèmica ampliació de la V-21 és un exemple paradigmàtic d’inversió que aporta nuls beneficis socials. L’anunciada ampliació del tercer carril de la V-21 implica una despesa desorbitada (30 milions d’euros per a ampliar un tram de 4’5 kilòmetres) per a obtindre un benefici de 12 segons per trajecte. El projecte, a més a més, afecta a una de les millors zones d’Horta al municipis d’Alboraia i compta amb una declarada oposició veïnal.

En la mateixa Alboraia, en canvi, la manca de finançament ha portat als centres educatius de la població a un estat crític. Els veïns d’esta localitat reclamen des de fa tres dècades la construcció d’un nou institut públic i una nova escola, ja que l’institut de la Patacona es troba saturat i els alumnes de l’escola Ausiàs March van a classe en barracons.

Amb l’actual model de finançament hi ha diners per a ampliar carreteres sobre l’Horta. Però, no hi ha diners per a nous centres educatius, malgrat que el cost de l’actuació prevista per a cada kilòmetre de la V-21 (sis milions d’euros) és fins i tot superior al cost d’un nou centre educatiu. I de diners per a millorar i conservar els valors mediambientals del Barranc del Carraixet millor ni parlem...

Reclamem una nova cultura del territori i ciutats més habitables

És important que este dissabte, 18 de novembre, quede ben clar en la manifestació convocada a la ciutat de València que la ciutadania no vol qualsevol inversió o finançament pel fet de portar diners. Des d’AE-Agró i Per l’Horta reclamem al Govern valencià que tinga la valentia de rebutjar inversions irrespectuoses i irresponsables amb el medi ambient. Si compartixes amb nosaltres estes reivindicacions, t’esperem a les 17:50 hores en la porta de la llibreria Futurama (Guillem de Castro, NÚM. 53). Per una nova cultura del territori i ciutats més habitables!!! Diners per a la gent, no per a ciment!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Èxit de la maniFESTAció "Horta és Futur"

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?