Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Portal de Transparència > Informació institucional, organitzativa i de planificació > Comissió Permanent > Acta reunió octubre 2017

Comissió Permanent

Acta reunió octubre 2017

dimecres 29 de novembre de 2017, per  AE-Agró

Reunida la Comissió Permanent d’Acció Ecologista-Agró a la Casa Verda de València, el 25 d’octubre de 2017, amb la presència d’Eva Tudela (La Ribera) com a presidenta, Alberto Maravall (València en Bici) com a secretari, Quique Meseguer (Comissió Forestal) com a tresorer i Alicia Moreno (Camp de Morvedre) i Marcos Pla (Comissió de Participació) com a vocals. Disculpen assistència Cristina Navarro (Comissió de l’Aigua) i Celia Tello (Comissió Jurídica) com a vocals. S’aprova l’acta de la reunió de setembre (II) i es tracten els següents temes:

XV Congrés ibèric "La Bicicleta i la Ciutat"

Després de la reunió del passat 20 d’octubre de València en Bici-Acció Ecologista Agró amb la cap de Servei de Trànsit de l’Ajuntament del Cap i Casal, Ruth López, i l’assessor de la Regidoria de Mobilitat, Juan Tur, sobre el XV Congrés ibèric "La Bicicleta i la Ciutat" ha quedat clar que no hi ha possibilitat d’iniciar cap col·laboració en 2017. En tot cas en 2018 i en forma de subvenció nominativa.

Des del consistori consideren que el pressupost del Congrés és elevat i aposten per un finançament repartit entre l’ajuntament i la resta de col·laboradors. Sol·liciten per a poder continuar amb el procés augmentar el nivell de detall del programa, el pressupost d’altres edicions (Saragossa, Màlaga...) i els "costos zero" de l’Ajuntament (espais cedits per l’administració, policia, ambulàncies...).

Subvenció Diputació de València sobre Participació Ciutadana

La Comissió Permanent acorda presentar-se a una subvenció de la Diputació de València sobre Participació Ciutadana, Transparència i Accés a la Informació Pública amb la producció d’un vídeo del Grup Promotor per a decidir el futur de les muntanyes de Carcaixent. El Grup Promotor es farà càrrec de presentar la documentació del projecte per a rebre la subvenció: destinatàries, objectius, memòria… La data límit per a la justificació del projecte és el 15 de novembre.

Calendari 2018 d’AE-Agró

La Comissió Permanent acorda fer una tirada de 100 calendaris de l’associació per a 2018. Les fotos per al calendari s’hauran d’enviar al company Manolo Roldán, que serà l’encarregat del seu disseny i de triar les imatges. Cal avaluar els costos per si paga la pena fer més calendaris. Per exemple, 150. També cal corregir el compte de Twitter, ja que en el calendari de 2017 estava mal. El correcte és @aeagro.

València per l’Aire

El passat 17 d’octubre es va realitzar un nou taller de la plataforma València per l’Aire, que impulsa l’associació Mesura. Les següents i imminents accions que es van acordar en esta reunió van ser crear una web on estarà el manifest fundacional i, de forma ben visible i accessible, les dades sobre mesuraments de partícules NO2 en el Cap i Casal. També fer partícip a la societat civil a través de campanyes actives, instal·lant microestacions de mesurament de contaminació en aules, domicilis i mesuradors rodadors en bicicletes.

A més a més, es va decidir organitzar tallers i trobades per a sensibilitzar sobre el problema de la contaminació de l’aire i tractar d’incidir en les decisions polítiques i recolzar aquelles bones pràctiques que reduïsquen el problema. També, tractar d’implicar a la comunitat de la salut pública.

La Comissió Permanent acorda donar suport al treball que estan realitzant des d’esta plataforma junt amb el projecte Mesura. També contactar amb els companys de València en Bici-AE Agró amb l’objectiu que algun membre d’esta comissió de treball ens represente en la plataforma.

Community manager per a xarxes socials

S’obri de nou el debat de si paga la pena contractar o buscar una persona experta en maneig de xarxes socials per a intentar donar impuls als voluntariats, les activitats i campanyes de l’associació. Al respecte, la Comissió Permanent acorda buscar informació de possibles pressupostos per a tindre més informació i prendre una decisió sobre la contractació o no d’un community manager.

Canvi de secretari de la Comissió Permanent

Alberto Maravall, secretari de la Comissió Permanent d’AE-Agró, planteja la possibilitat d’abandonar esta funció en un futur immediat per la incompatibilitat del seu càrrec amb un nou treball. En tal cas, seria substituït per un altre company de València en Bici en la Permanent i el càrrec de secretari quedaria vacant fins que l’ocupara algun membre de la comissió.

Renovació de la pàgina web d’AE-Agró

El passat dimecres 18 d’octubre es va organitzar el primer taller grupal per a renovar la pàgina web de l’associació. En ell es van tractar aspectes d’usabilitat, funcionalitat, disseny i estructura de la nova web. Com a resultat del taller alguns esbossos i propostes es van a traslladar a curt termini a la demo actual de la futura web. Queda pendent convocar el següent taller, que donarà continuïtat al primer, una vegada la demo estiga actualitzada i enviada per correu electrònic a l’equip de treball de la web. La Comissió Permanent acorda contractar una plantilla web i ferramentes diverses per un valor de 35 euros per a completar estos treballs.

Campanya d’activitats "Tardor a la platja de Puçol"

La Comissió Permanent aprova el projecte d’activitats "Tardor a la platja de Puçol" presentant pel col·lectiu comarcal d’AE-Agró Horta Nord. Es tracta d’una iniciativa conjunta amb l’ajuntament d’esta localitat per a realitzar quatre visites guiades a la Marjal dels Moros i elaborar materials per a la difusió turística d’este aiguamoll i la platja de Puçol. El pressupost serà d’aproximadament 1.500 euros a càrrec del consistori.

Contenciós-administratiu Muntanya del Castell de Xàtiva

A petició del col·lectiu comarcal d’AE-Agró La Costera, la Comissió Permanent aprova interposar un recurs contenciós-administratiu en aplicació de la Llei de Transparència demanant l’execució d’un acte presumpte de l’Ajuntament de Xàtiva pel que respecta a unes actuacions realitzades a la Muntanya del Castell de Xàtiva. S’acorda també interposar un recurs contenciós-administratiu en aplicació de la Llei de Transparència demanant l’execució d’un acte presumpte de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esports pel mateix tema. Els companys d’AE-Agró La Costera seran els encarregats de portar endavant estos recursos.

*Esta acta va ser aprovada per la Comissió Permanent d’AE-Agró en la seua reunió mensual, celebrada a la Casa Verda de València el dimecres 22 de novembre de 2017, amb la presència d’Eva Tudela (La Ribera) com a presidenta, Alberto Maravall (València en Bici) com a secretari, Quique Meseguer (Comissió Forestal) com a tresorer i Alicia Moreno (Camp de Morvedre) com a vocal. Disculpen assistència Cristina Navarro (Comissió de l’Aigua), Marcos Pla (Comissió de Participació) i Celia Tello (Comissió Jurídica) com a vocals.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Acta reunió setembre 2017 (II)

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?