Accio Ecologista-Agró
© Acció Ecologista-Agró
La Marina

Llum verda per al retorn de l’àguila pescadora

Més de 100 persones van assistir el passat dilluns, 15 de gener, a la presentació de l'estudi de viabilitat del projecte de reintroducció de l'àguila pescadora (Pandion haliaetus) als parcs naturals del Montgó i de la Marjal de Pego-Oliva. L'acte, celebrat a la Casa de la Paraula de l'estació marítima de Baleària Port, va comptar amb les intervencions de Miquel Ferrer, investigador del CSIC (Consell Superior d'Investigacions Científiques), i (...)

Custòdia del Territori

Localitzem una nova espècie exòtica invasora al Tancat de la Pipa

El miraguà fals (Araujia sericifera) detectat en el Tancat de la Pipa va ser ràpidament retirat d'esta àrea de reserva del Parc Natural de l'Albufera de València. Ara, caldrà estar molt atents a possibles reproduccions per a evitar que puga propagar-se per este aiguamoll artificial, que pertany a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) però que es troba sota la custòdia del territori d'Acció Ecologista-Agró i SEO/BirdLife El miraguà fals és una (...)

Falcies

Les falcies poden adoptar pollets que no són seus?

Des de fa anys el nostre company Santiago Gasset, membre del col·lectiu comarcal d'Acció Ecologista-Agró La Costera, desenvolupa un voluntariat de recuperació i cria de pollets de falcia (Apus apus) a la localitat manxega d'Almansa, on treballa. Puntualment, tant els criadors voluntaris del projecte com el Centre de (...)

 

Darrers articles

Horta Nord

Hivern verd a La Costera de Puçol

El passat dissabte, 13 de gener, va arrancar la campanya d'activitats "Hivern Verd a La Costera" amb el Pequetrail. Esta cursa de muntanya infantil, que per segon any consecutiu organitza Cor i Muntanya Puçol, va reunir més d'un centenar de persones en este paratge natural municipal. La cita va comptar (...)

Pam a pam

Es prorroga fins al 31 de gener el termini per a participar en el concurs audiovisual MEDI

MEDI vol obrir la porta als realitzadors audiovisuals que mostren el paisatge, la flora i la fauna del País Valencià des d'un punt de vista ecològic i ambiental. Però, també a qui ho fa amb una mirada social i antropològica de les persones que habiten el territori. De la mateixa manera este certamen, que (...)

Educació Ambiental

Crònica meteorològica de 2017 a l’estació Sagunt-Corinto

2017 ha sigut el tercer any més càlid de la sèrie a l'estació meteorològica Sagunt-Corinto. A més a més, també ha sigut molt sec. En el següent article del nostre company Rafael Armengot, publicat en el blog de la Comissió d'Educació Ambiental d'Acció Ecologista-Agró, trobaràs més informació amb (...)

Comissió Permanent

Acta reunió desembre 2017

Servidor i pàgina web d'AE-Agró Cal actualitzar el contracte del servidor on està allotjada la pàgina web d'Acció Ecologista-Agró, ja que estem superant la capacitat contractada. S'acorda que Alberto Maravall, secretari de l'associació i vocal de València en Bici-Acció Ecologista Agró, contacte amb el (...)

Horta Nord

Exigim aigua de qualitat per a la Marjal dels Moros

Qualsevol persona que haja visitat la Marjal dels Moros després de l'incendi del passat 4 de gener haurà pogut constatar que els senillars i les llacunes amb aigua es van salvar del foc. Per tant, si esta zona humida haguera tingut més aigua, l'incendi no hauria sigut tan greu. En un escenari de Canvi Climàtic com el que (...)

Voluntariat Ambiental

La Colla Verda arranca 2018 amb nous voluntariats al Palància

Una de les reivindicacions històriques del col·lectiu comarcal d'Acció Ecologista-Agró Camp de Morvedre ha sigut i és la posada en valor del Riu Palància com a espai natural urbà al seu pas pel terme municipal de Sagunt. Durant 2017, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) per fi ha clausurat (...)

Tanquem Cofrents

Nova avaria a la nuclear de Cofrents

Segons Iberdrola, titular de la nuclear de Cofrents, en l'última parada programada per a manteniment i recarrega de combustible de la central van participar 1.100 treballadors addicionals i es van realitzar més d'11.000 treballs planificats. Per este motiu resulta molt sospitós que, només un mes (...)

La Casa Penya

Hivern de natura a La Casa Penya

La programació hivernal de La Casa Penya arranca este diumenge, 14 de gener, amb la primera de les sis visites guiades que la Comissió d'Educació Ambiental d'Acció Ecologista-Agró ha programat per als mesos de gener, febrer i març al centre d'educació i voluntariat ambiental de la Marjal (...)

Comissió Forestal

Apostem pel pagament dels serveis ambientals que oferixen els boscos

Si volem incrementar el compromís de l'administració autonòmica, de les administracions locals i dels particulars en la lluita contra problemes ambientals com els incendis o les plagues o en l'aplicació de mesures de gestió sostenible, hem d'apostar (sí o sí) per un nou model de finançament (...)

Pam a pam

Butlletí de desembre d’AE-Agró

Ací teniu l'enllaç al butlletí de desembre d'Acció Ecologista-Agró. Si no el pots llegir correctament, dóna't d'alta al butlletí i el rebràs mensualment al teu correu electrònic. Pam a pam, dia a dia, continuem defensant la natura i el territori. ENTRA EN ACCIÓ AMB (...)

 

Darrers articles

Horta Nord

La Costera suma més de 800 visites en 2017

Este mes de desembre el col·lectiu comarcal d'Acció Ecologista-Agró Horta Nord ha organitzat dues activitats a La Costera de Puçol. La primera va ser una jornada de portes obertes, celebrada el dissabte 16 de desembre, que va incloure una (...)

La Casa Penya

Ecologia acústica per a acomiadar l’any a La Casa Penya

La Casa Penya de Sagunt (Camp de Morvedre, València) va acomiadar l'any 2017 el passat diumenge 17 de desembre amb una jornada d'ecologia acústica. La cita, que va congregar a uns trenta participants en el centre d'educació i (...)

Custòdia del Territori

El Tancat de la Pipa, un exemple d’innovació per a la sostenibilitat

Què tenen en comú el Projecte Emys, el LIFE+Albufera, la iniciativa educativa "Escoles de Pluja", el Banc de Palla d'Arròs de l'Albufera i el projecte "Aliades en la Nit"? La resposta és el Tancat de la Pipa. O millor dit: la (...)

Comissió de Territori

L’Horta de Rocafort

"I temps al temps, amb la saviesa acumulada des de l'infinit, amerada amb les gotes de tota la rosada de la Terra, continue habitant l'Horta secular, mentre contemple l'esdevenir de tots els llocs del món”, Ceres (Mataren (...)

Voluntariat Ambiental

Projecte Emys: Informe 2017

En la seua vuitena edició, el Projecte Emys d'Acció Ecologista-Agró ha viatjat al Tancat de la Pipa del Parc Natural de l'Albufera de València, el Barranc de l'Horteta de Torrent, el Riu Palància al seu pas per Soneja, el (...)

Tanquem Cofrents

El Pare Noel celebra l’inici del compte enrere per al tancament de Cofrents

75 dies consecutius ha estat fora de funcionament la central nuclear de Cofrents. Primer, per una parada programada per a recarregar combustible que va començar el 23 de setembre. I després, fins al 6 de desembre, per l'avaria d'una (...)

Darrers articles

 0 | 5 | 10 | 15 | 20 | 25 | 30 | 35 | 40 | ... | 560
 Comissió Forestal

 Sobre la proposta de modificació de la Llei Forestal

De les reformes proposades per Podem a l'actual Llei Forestal valenciana ens preocupen algunes que considerem que cal reconsiderar. Així, per (...)


 Petroli? No, gràcies!!!

 Protecció internacional per al corredor migratori de cetacis de la Mediterrània

Esta decisió del Conveni de Barcelona era àmpliament esperada a l'Estat espanyol i a nivell internacional a causa de l'altíssim valor ecològic (...)


 Territori Emys

 Finalitza el projecte Territori Emys

Gràcies a l'entesa entre Acció Ecologista-Agró, el GOB (Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa) de Menorca i la Fundació Emys de (...)


 Tanquem Cofrents

 Podem viure sense la nuclear de Cofrents?

Com van explicar en la presentació del seu llibre Raquel Montón, responsable de la campanya antinuclear de Greenpeace, i Francesc J. Hernàndez, professor (...)


 Nova Cultura de l’Aigua

 "Escoles de Pluja", una iniciativa educativa per a la gestió sostenible de l’aigua en els (...)

Conscienciar als més joves sobre bons usos i gestió sostenible de l'aigua, especialment la de la pluja. Este ha sigut l'objectiu principal del (...)