Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Portal de Transparència > Informació institucional, organitzativa i de planificació > Comissió Permanent > Acta reunió novembre 2017

Comissió Permanent

Acta reunió novembre 2017

dijous 21 de desembre de 2017, per  AE-Agró

Reunida la Comissió Permanent d’Acció Ecologista-Agró a la Casa Verda de València, el 22 de novembre de 2017, amb la presència d’Eva Tudela (La Ribera) com a presidenta, Alberto Maravall (València en Bici) com a secretari, Quique Meseguer (Comissió Forestal) com a tresorer i Alicia Moreno (Camp de Morvedre) com a vocal. Disculpen assistència Cristina Navarro (Comissió de l’Aigua), Marcos Pla (Comissió de Participació) i Celia Tello (Comissió Jurídica) com a vocals. S’aprova l’acta de la reunió d’octubre i es tracten els següents temes:

Consell Ibèric per a la Conservació de la Natura

Des del Consell Ibèric per a la Conservació de la Natura ens emplacen a participar en l’actualització dels seus estatus i en l’alta i la baixa dels membres d’este òrgan.

Assemblea General de 2018

La Comissió Permanent d’Acció Ecologista-Agró proposa el dissabte 24 de febrer com a data per a celebrar l’Assemblea General de 2018 de l’associació.

Sopar de Nadal

La Comissió Permanent d’AE-Agró proposa fer el sopar de Nadal de l’organització el pròxim 20 de desembre, dimecres, a la Casa Verda. El sopar coincidirà amb la següent reunió de la Permanent i es convidarà els companys d’AEMS-Ríos con Vida, que també es reunixen els dimecres a la Casa Verda. El sopar serà vegà i s’encomanarà a les Festes Alternatives de Carcaixent (FACA). El preu serà d’aproximadament 10 euros.

XV Congrés ibèric "La Bicicleta i la Ciutat"

Pel que respecta a l’organització del XV Congrés ibèric "La Bicicleta i la Ciutat", que lidera València en Bici-AE Agró, ja s’ha decidit qui prepararà la imatge i la marca del congrés i l’Ajuntament de València ens ha facilitat contactes per a buscar col·laboracions i patrocinadors. Actualment estem a l’espera de l’esborrany de conveni amb el consistori del Cap i Casal.

Renovació de la pàgina web d’AE-Agró

La Comissió Permanent considera que el treball realitzat fins a la data en els tallers per a renovar la pàgina web de l’organització va per bon camí.

Reunió amb la Conselleria de Medi Ambient sobre La Mola de Paterna

El divendres 1 de desembre AE-Agró i altres entitats es reuniran amb la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural per a parlar de la protecció de La Mola de Paterna, espai forestal-periurbà on es volia instal·lar el megacentre comercial Puerto Mideterráneo. La idea és protegir La Mola i també part del Barranc del Poio i el llit antic del Riu Túria al seu pas per Mislata.

Reunió amb Podem sobre el SDDR

El grup parlamentari de Podem a Les Corts ha demanat una reunió amb el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i els principals grups ecologistes valencians per a tractar el Sistema de Dipòsit, Devolució i Retorn (SDDR) de residus. La Comissió Permanent accepta esta invitació, però considera que, abans de reunir-se amb el president de la Generalitat, hauríem de reunir-nos amb Podem per a parlar del SDDR i explicar-li els motius del nostre escepticisme respecte a este sistema de gestió de residus.

Campanya "Horta és futur, no a la ZAL"

Després de presentar les al·legacions corresponents, la campanya "Horta és futur, no a la ZAL" continua endavant. Des de la plataforma es proposa elaborar bosses de tela per a Nadal per a aconseguir diners per a la campanya. I, a més a més, que cada entitat aporte el pressupost que puga. La Comissió Permanent considera que AE-Agró podrà aportar inicialment uns 550 euros.

Pedreres de la cimentera Lafarge-Holcim a Sagunt

La Comissió Permanent aprova una dotació econòmica de 1.000 euros per a obrir un contenciós-administratiu contra la renovació de la llicència d’explotació de la pedrera del Salt del Llop de Sagunt. Esta pedrera és explotada per la multinacional Lafarge-Holcim. El contenciós, que pot arribar als 18.000 euros, no serà liderat directament per AE-Agró. Però, sí que comptarà amb el nostre suport i amb el seguiment a càrrec del col·lectiu comarcal del Camp de Morvedre.

Proposta de reforma de la Llei Forestal valenciana

El grup parlamentari de Podem a Les Corts ha plantejat una reforma de la Llei Forestal valenciana. Des de la Comissió Forestal d’AE-Agró es valora positivament l’esforç de Podem per a aportar propostes per a millorar l’actual llei, que és de 1993. Tanmateix, tal i com van explicar els nostres companys durant la seua intervenció a Les Corts del passat 14 de novembre, poques modificacions seran realment útils.

La majoria de les propostes, encara que siguen benintencionades, tindran exigües conseqüències positives i, fins i tot, algunes reformes poden generar efectes negatius no buscats. A més a més, determinats lobbies estan tractant d’aprofitar esta modificació de la Llei Forestal per a reduir les garanties ambientals i la protecció dels nostres boscos.

*Esta acta va ser aprovada per la Comissió Permanent d’AE-Agró en la seua reunió mensual, celebrada a la Casa Verda de València el dimecres 20 de desembre de 2017, amb la presència d’Eva Tudela (La Ribera) com a presidenta, Alberto Maravall (València en Bici) com a secretari, Quique Meseguer (Comissió Forestal) com a tresorer i Cristina Navarro (Comissió de l’Aigua) com a vocal. Disculpen assistència Alicia Moreno (Camp de Morvedre), Marcos Pla (Comissió de Participació) i Celia Tello (Comissió Jurídica) com a vocals.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Acta reunió octubre 2017

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?