Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > Sueca-Muntanyeta dels Sants > Volem un pont, no un "florero"

Muntanyeta dels Sants

Volem un pont, no un "florero"

Amb l’actual projecte de rehabilitació del Pont de Ferro de Fortaleny els vianants i ciclistes d’este poble i Sueca seguiran desunits

dijous 21 de desembre de 2017, per  AE-Agró

La Plataforma Pont de Ferro de Fortaleny, entitat en la qual participa la Muntanyeta dels Sants-Acció Ecologista Agró, reclama a Jorge Rodríguez, president de la Diputació de València, que pose terminis i habilite partides pressupostàries per a la recuperació per a totes i tots d’esta centenària infraestructura que unix Sueca i Fortaleny (La Ribera Baixa, València). L’esperat projecte de rehabilitació, la primera fase del qual arrancarà en 2018, no contempla per ara ni rampes d’accés des de camins rurals d’ambdós pobles ni la passarel·la per a vianants i ciclistes que, en línia recta, ha de connectar directament el Pont amb l’entrada a Sueca.

Este dijous, 21 de desembre, Jorge Rodríguez, president de la Diputació de València, ha visitat la localitat de Fortaleny amb motiu de la inauguració de l’exposició sobre el centenari del ponts de ferro de La Ribera del Xúquer. Durant l’acte, Jorge Rodríguez ha afirmat que "els Ponts de Ferro de La Ribera i la Diputació porten més de 100 anys unint pobles i persones". Però, la realitat és que amb l’actual projecte de rehabilitació del Pont de Ferro de Fortaleny els vianants i ciclistes d’este poble i Sueca seguiran desunits.

Així ho denuncia una vegada més la Plataforma Pont de Ferro de Fortaleny, en la qual participa la Muntanyeta dels Sants-Acció Ecologista Agró. Les associacions i persones integrants de la Plataforma seguim a l’espera de respostes concretes per part de la Diputació de València pel que respecta a la rehabilitació d’esta estructura centenària.

La primera fase del projecte, promés l’any passat i l’anterior, encara no ha començat. El president de la Diputació ha dit hui que, si la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) els autoritza, s’iniciaran les obres a partir del pròxim 15 de gener. Però, en tot cas, ho farien sense incloure la desitjada passarel·la per a vianants i ciclistes que, en línia recta, ha de connectar directament el Pont de Ferro de Fortaleny amb l’entrada de la localitat de Sueca. I, a dia de hui, el projecte tampoc no inclou les rampes d’accés des de camins rurals d’ambdós pobles.

En este sentit, la Plataforma ens recorda que l’ens provincial encara té en estudi l’habilitació de les rampes per a accedir al Pont i que, sense la passarel·la d’unió sobre l’A-38, la històrica estructura no podrà ser utilitzada. També apunten que la destinació de l’estalvi de l’adjudicació de la primera fase del projecte (uns 400.000 euros sobre un pressupost inicial d’1,3 milions) ja hauria d’estar previst per a les tasques de rehabilitació pendents.

La Diputació està obligada a complir els seus compromisos sense vacil·lar a la ciutadania ni amb més promeses a mig fer. Volem un pont de veritat, no un pont florero ni una estructura-escultura rehabilitada que no connecte poblacions ni unisca a les persones. Demanem a la institució provincial que presidix Jorge Rodríguez dates concretes sobre el dia en el qual esta històrica infraestructura tornarà a ser útil per a vianants i ciclistes.

La plataforma Pont de Ferro de Fortaleny està formada pel col·lectiu de la Muntanyeta dels Sants-Acció Ecologista Agró, l’Associació Amics de la Muntanya de Llaurí, el Voluntariat Mediambiental de Corbera, el Grup Excursionista Camins de Terra, l’Agrupació de Veïns Mestre Serrano, La Ribera en Bici, Xúquer Viu, el Club de Córrer Peus Quets, l’Associació de Minusvàlids Físics de Sueca i Comarca (AMISUCO), la Penya Barcelonista Ribera Baixa, L’Escola Ciclista de Sueca, el Club Ciclista de Corbera, el Club d’Atletisme de Corbera i la Cooperativa Paleta d’Ocres.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : El Pont de Fortaleny i el canvi climàtic

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?