Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Educació ambiental > La Casa Penya > Ecologia acústica per a acomiadar l’any a La Casa Penya

La Casa Penya

Ecologia acústica per a acomiadar l’any a La Casa Penya

Despedim el 2017 amb una jornada per a sentir i descobrir els sons de la marjal

divendres 29 de desembre de 2017, per  AE-Agró

El passat diumenge 17 de desembre, La Casa Penya, el centre d’educació i voluntariat ambiental de la Marjal d’Almardà-Almenara, va tancar la seua programació anual amb una jornada d’ecologia acústica organitzada per Acció Ecologista-Agró amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre, València). La cita va reunir a una trentena de participants, que van sentir i descobrir els sons de la marjal amb Pedro Montesinos i Ángel Bereje, ornitòleg del col·lectiu comarcal d’AE-Agró Camp de Morvedre. A més a més, l’activitat va incloure tallers infantils amb Calderona Viva i un programa radiofònic especial de Ciudad Prohibida.

La Casa Penya de Sagunt (Camp de Morvedre, València) va acomiadar l’any 2017 el passat diumenge 17 de desembre amb una jornada d’ecologia acústica. La cita, que va congregar a uns trenta participants en el centre d’educació i voluntariat ambiental de la Marjal d’Almardà-Almenara, arrancà amb una xerrada a càrrec Pedro Montesinos i Ángel Bereje. Des de finals de 2015, estos dos amants de la natura treballen en la gravació del paisatge sonor de la Finca de Penya.

Després d’esta breu però interessant presentació dels sons que podem escoltar en esta reserva de fauna silvestre, que Acció Ecologista-Agró custodia a la Marjal d’Almardà, Ángel Bereje va oferir un taller d’identificació de cants d’aus. La part teòrica va ser a La Casa Penya i la pràctica va consistir a passejar en silenci i molt atents per l’itinerari de la Finca de Penya.

Mentres, els més menuts es van quedar amb Calderona Viva al centre d’educació i voluntariat ambiental de la Marjal d’Almardà, on van jugar i participar en diferents tallers infantils relacionats amb els ocells, la marjal i l’ecologia acústica. L’activitat, que va ser gravada per a un programa radiofònic especial de Ciudad Prohibida, va concloure amb un aperitiu per a tots els participants.

A més a més d’esta jornada d’ecologia acústica, esta tardor la Comissió d’Educació Ambiental d’AE-Agró ha programat, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sagunt, cinc diumenges de portes obertes a La Casa Penya i una excursió en dissabte a la Marjal d’Almenara. El centre també ha estat obert els dimecres, dijous i divendres per a rebre a centres educatius, grups de visitants i turistes. I, en novembre, va acollir un taller de custòdia del territori de la Xarxa de Municipis Valencians Cap a la Sostenibilitat.

Després de les vacances de Nadal, La Casa Penya tornarà a obrir les seues portes amb més activitats i noves propostes mediambientals. Així que ja saps, en 2018, t’esperem per a viure, sentir i descobrir els tresors naturals de la marjal!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La Casa Penya seduïx a veïns i turistes d’Almardà

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?