Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > La Marina > La nova estació intermodal de Dénia infringix la legislació (...)

La Marina

La nova estació intermodal de Dénia infringix la legislació mediambiental

AE-Agró al·lega contra este projecte que tindria un impacte irreversible en el Montgó

dijous 1 de febrer de 2018, per  AE-Agró

El col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró a La Marina rebutja ubicar una nova estació intermodal a La Pedrera, tal i com planteja el futur Pla General Estructural (PGE) de Dénia. Segons ha exposat AE-Agró en les seues al·legacions al PGE, les obres ferroviàries per a la implantació d’esta infraestructura de transport afectarien a l’àmbit territorial del Pla d’Ordenació dels Recursos Naturals (PORN) del Parc Natural del Montgó i tindrien un impacte significatiu i irreversible en este espai protegit. La possible execució d’estes obres comportaria una infracció de la legislació mediambiental vigent, motiu pel qual AE-Agró ha sol·licitat que es busque un emplaçament alternatiu amb caràcter comarcal per a l’estació.

El futur Pla General Estructural (PGE) de Dénia inclou, com a infraestructura de transport, una nova estació intermodal que ve a constituir el tram final de l’accés ferroviari al nucli urbà d’esta localitat de La Marina Alta. Concretament, es planteja ubicar-la a la zona coneguda com La Pedrera. Esta actuació té com a objectiu integrar en la nova estació intermodal els serveis de FGV (Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana), els autobusos interurbans i... el Tren de la Costa (RENFE).

Tanmateix, com ha exposat el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró a La Marina en les seues al·legacions al PGE, la implantació i desenvolupament de les obres ferroviàries per a construir esta estació intermodal afectarien a l’àmbit territorial del Pla d’Ordenació dels Recursos Naturals (PORN) del Parc Natural del Montgó. Per tant, esta infraestructura tindria un impacte significatiu i irreversible per als hàbitats, la fauna, la flora i el paisatge d’este espai protegit.

Per a AE-Agró, l’execució d’estes obres comportaria una infracció de la legislació mediambiental vigent. Concretament, vulnerarien la normativa del PORN del Parc Natural del Montgó i les directives europees d’Aus i d’Hàbitats, motiu pel qual hem sol·licitat que es modifique l’emplaçament d’esta estació intermodal i que es busque una ubicació alternativa amb caràcter comarcal. Per exemple, a les localitats d’Ondara o Gata de Gorgos, on l’estació intermodal podria connectar-se amb Dénia amb un servei d’autobusos de trànsit ràpid (BTR).

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Set visions del Pla General de Dénia

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?