Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > L’Horta Nord > Activitats > Dia de l’Arbust a La Costera de Puçol

Horta Nord

Dia de l’Arbust a La Costera de Puçol

Continuem treballant per a consolidar un nucli de reclam i dispersió de llavors

dimarts 20 de febrer de 2018, per  AE-Agró

El passat 10 de febrer, el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord convocà un nou Dia de l’Arbust en La Costera de Puçol. Els voluntaris que van participar en esta activitat van plantar 25 alborcers (Arbutus unedo) en una de les zones d’este paratge natural municipal més castigades per la plaga del Thomicus destruens i l’Orthotomicus erosus. A més a més, també hem plantat en el mateix lloc una vintena de bolquerets (Crataegus monogyna) amb la col·laboració del Programa Formatiu de Qualificació Bàsica (PFQB) de Jardineria de l’Ajuntament de Puçol. Pam a pam, estem consolidant en este racó de La Costera un bar per a ocells, conegut tècnicament com a nucli de reclam i dispersió de llavors.

Després de celebrar en gener el Dia de l’Arbre a La Costera de Puçol, el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord va convocar el passat 10 de febrer el Dia de l’Arbust en este paratge natural municipal. En total, els voluntaris que es van sumar a esta activitat van plantar 25 alborcers (Arbutus unedo) en esta muntanyeta de la Serra Calderona. Concretament, en una de les zones de La Costera més afectades pel Thomicus destruens i l’Orthotomicus erosus, plaga forestal que entre 2014 i 2015 va matar uns 500 pins blancs (Pinus halepensis) en este paratge natural.

L’objectiu d’esta convocatòria de la campanya "Hivern Verd a La Costera" era continuar consolidant un nucli de reclam i dispersió de llavors, sistema de reforestacions conegut també com bar per a ocells. El motiu d’este nom? Doncs, que el repte d’este projecte de restauració ambiental és aconseguir que les espècies plantades, en este cas arbustos, alimenten amb els seus fruits a la fauna silvestre i que esta disperse després les llavors per la resta de la muntanya.

A més a més de la plantació del Dia de l’Arbust, el passat 15 de febrer vam plantar més arbustos en la mateixa zona de La Costera. Eixe dia vam comptar amb la col·laboració dels alumnes del Programa Formatiu de Qualificació Bàsica (PFQB) de Jardineria de l’Ajuntament de Puçol, que van plantar una vintena de bolquerets (Crataegus monogyna). Amb ells, des de l’inici de l’any, també hem eliminat en este paratge natural vegetació exòtica invasora i hem realitzat treballs de manteniment en el viver forestal de La Costera.

Finalment, destacar que el passat 13 de febrer vam completar amb La Granja de Bitxos la revisió de les caixes-niu per a ocells insectívors que tenim instal·lades en esta muntanyeta de la Serra Calderona. En total, vam constatar l’ocupació en 2017 de 17 de les 30 caixes-niu que tenim col·locades. La pròxima activitat a La Costera serà este dissabte, 24 de febrer, quan et convidem a participar en una jornada d’observació astronòmica amb Amadeo Aznar (Astronomía para Todos). T’esperem!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Astronomia i natura a La Costera de Puçol

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?