Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > Sueca-Muntanyeta dels Sants > Dones bicibles

Muntanyeta dels Sants

Dones bicibles

La Massa Crítica de Sueca pedaleja per a exigir la igualtat de gènere

dimecres 7 de març de 2018, per  AE-Agró

El passat 1 de març, cam cada primer dijous de mes, la Massa Crítica va recórrer Sueca (La Ribera Baixa, València) per a pacificar el trànsit i promoure l’ús de la bici. Tanmateix, amb motiu de la campanya "12 masses, 12 crítiques", només vam visitar carrers amb noms femenins. El motiu? Doncs denunciar, abans de la vaga feminista del 8M, que encara vivim en una societat patriarcal. Per exemple, dels 112 carrers de Sueca que no fan referència al santoral només 4 tenen nom de dona: Vicenta Carrasquer, Cantant La Vendrell, Pepa March i Sor Isabel de Villena. El nostre homenatge per a elles i per a totes les dones invisibilitzades pel masclisme al llarg de la història. Volem ser més dones bicibles!!!

Amb motiu de la campanya "12 masses, 12 crítiques", l’acció proposada per la Massa Crítica de Sueca (La Ribera Baixa, València) per al mes de març va ser reivindicar el paper de la bici com a gran aliada de la lluita feminista i l’emancipació de les dones. Per això, el passat dijous, 1 de març, esta bicicletada mensual només va visitar els pocs carrers de Sueca dedicats a dones amb l’objectiu de denunciar la societat patriarcal en la qual vivim.

Dels 112 carrers de la ciutat que no fan referència al santoral només 4 porten noms femenins. Concretament, es tracta dels carrers Vicenta Carrasquer, Cantant La Vendrell, Pepa March i Sor Isabel de Villena. Com demostra este fet, al llarg de la història, la dona ha estat invisibilitzada per l’opressió masclista i, malauradament, encara queda molt de treball per fer fins aconseguir una veritable igualtat de gènere.

Per això, des de la Muntanyeta dels Sants-Acció Ecologista Agró, entitat promotora de la Massa Crítica de Sueca, ens sumem a la vaga feminista del 8M. I ho fem amb una marxa en bici que arrancarà a les 10:00 hores a la Plaça de l’Ajuntament de Sueca. La ruta transcorrerà pel Parc Natural de l’Albufera fins arribar a València, on participarem a les 18:00 hores a la manifestació. A més a més, altre grup de companyes de la Muntanyeta dels Sants-AE Agró acudirà a la concentració que hi ha convocada a les 12:00 hores a la Plaça de l’Ajuntament de Sueca. Vine i ajuda’ns a ser més dones bicibles!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Volem una Sueca més segura, saludable i sostenible

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?