Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > L’Horta Nord > Activitats > Jornada de viverisme forestal a La Costera de Puçol

Horta Nord

Jornada de viverisme forestal a La Costera de Puçol

Donem la benvinguda a la primavera amb este voluntariat mediambiental

dilluns 26 de març de 2018, per  AE-Agró

El passat dissabte, 24 de març, el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord convocà una jornada de viverisme forestal en el Paratge Natural Municipal de La Costera. L’activitat, que comptava amb la col·laboració de l’Ajuntament de Puçol, va reunir a una vintena de voluntaris en l’hivernacle de canyes d’esta muntanyeta de la Serra Calderona, on vam preparar plantes de diferents espècies autòctones per a pròximes plantacions. Concretament, per a continuar reforestant La Costera en 2019 però també per a pintar de verd la platja de Puçol amb més flora dunar. Amb esta jornada de viverisme arranca una primavera carregada d’activitats en esta muntanyeta de la Serra Calderona.

Una vintena de voluntaris de totes les edats van participar el passat dissabte, 24 de març, en la jornada de viverisme forestal convocada pel col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord a La Costera de Puçol. La cita, organitzada amb la col·laboració de l’Ajuntament de Puçol, es va desenvolupar en l’hivernacle de canyes d’este paratge natural municipal, on AE-Agró produïx diferents tipus d’espècies autòctones per a reforestar esta muntanyeta de la Serra Calderona.

Enguany, per exemple, hem organitzat a La Costera el Dia de l’Arbre i el Dia de l’Arbust. I, a més a més, vam realitzar una plantació en gener amb el Centre d’Educació Especial El CAU de Castelló. Paga la pena destacar que durant febrer i març també hem comptat amb l’ajuda del Programa Formatiu de Qualificació Bàsica (PFQB) de Jardineria de l’Ajuntament de Puçol, que ha plantat en esta muntanyeta de la Serra Calderona bolquerets (Crataegus monogyna), aladerns de fulla estreta (Phillyrea angustifolia), savines (Juniperus phoenicea) i pins blancs (Pinus halepensis).

Tanmateix, la protagonista de la jornada de viverisme del passat dissabte no va ser la vegetació forestal, sinó la flora dunar. En esta ocasió, ens vam centrar a preparar diferents espècies autòctones del nostre litoral per a futures plantacions en la platja de Puçol, on AE-Agró treballa des de 2012 per a restaurar la flora dunar i així combatre l’erosió provocada pel Port Industrial de Sagunt.

Amb l’activitat del passat dissabte arranca una primavera carregada d’activitats a La Costera, un paratge natural municipal on AE-Agró va a programar durant els pròxims mesos rutes teatralitzades, tallers infantils, jornades d’observació astronòmica, voluntariats mediambientals i itineraris ornitològics. Si vols col·laborar en este projecte de custòdia del territori, telefona al 691 077 424. Implica’t i ajuda’ns a conservar esta muntanyeta de la Serra Calderona!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Astronomia i "crims en la natura" a La Costera de Puçol

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?