Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Educació ambiental > La Casa Penya > "Operació Samaruc" a La Casa Penya

La Casa Penya

"Operació Samaruc" a La Casa Penya

Més de 80 persones participen en esta activitat de Pasqua celebrada en el centre d’educació i voluntariat ambiental de la Marjal d’Almardà-Almenara

dijous 5 d’abril de 2018, per  AE-Agró

El passat diumenge, 1 d’abril, La Casa Penya va obrir les seues portes per a celebrar la Pasqua amb una jornada especial dirigida als més menuts. Concretament amb l’Operació Samaruc de Kyrios Educación, un joc infantil sobre espècies ibèriques amenaçades inspirat en les aventures de Félix Rodríguez de la Fuente. La cita, que va incloure també una visita guiada per als adults al centre d’educació i voluntariat ambiental de la Marjal d’Almardà-Almenara i a la Reserva de Fauna Silvestre de la Finca de Penya, va congregar a més de 80 participants. Si no vas poder vindre, tranquil. Este diumenge, 8 d’abril, et convidem a una nova activitat a La Casa Penya.

"Rescatar" diferents espècies amenaçades de la península ibèrica i conéixer més a fons les seues característiques i la seua relació amb el ser humà. Esta va ser l’aventura naturalista que van viure a La Casa Penya els xiquets i les xiquetes que van participar el passat diumenge, 1 d’abril, en l’Operació Samaruc de Kyrios Educació. I quines van ser estes espècies? Doncs, el linx ibèric (Lynx pardinus), la geneta (Genetta genetta), la rata penada de peus grans (Myotis capaccinii), l’òliba (Tyto alba) i, com no, el samaruc (Valencia hispanica).

Durant esta divertida dinàmica, inspirada en les aventures de Félix Rodríguez de la Fuente, els més menuts van jugar i van superar diferents tipus de proves per equips en el centre d’educació i voluntariat ambiental de la Marjal d’Almardà-Almenara. I així van aprendre i descobrir com conviure amb equilibri amb estos animals, quina és la seua alimentació, quin paper juguen en els seus ecosistemes o quins són els perills que els amenacen. Per exemple, la fragmentació del seu territori per les infraestructures, l’ús de pesticides o la contaminació de l’aigua.

A més a més d’esta activitat infantil, la jornada del passat diumenge a La Casa Penya va incloure una visita guiada per als adults al centre d’educació i voluntariat ambiental de la Marjal d’Almardà i a la Finca de Penya. Durant el passeig per esta reserva de fauna silvestre, custodiada per Acció Ecologista-Agró, els visitants van poder observar la seua important i diversa població d’aus i també l’espectacular floració del lliri groc (Iris pseudacorus).

Si no vas poder vindre a esta jornada de natura i marjal, que va reunir a més de 80 persones, no et preocupes. Esta primavera, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre, València), la Comissió d’Educació Ambiental d’AE-Agró obrirà La Casa Penya tots els diumenges. La pròxima cita serà este 8 d’abril, d’11:00 a 13:30 hores, quan et convidem a una nova visita guiada. Per a participar no cal inscripció prèvia. Però, si vols rebre més informació, concertar una visita per a grups o necessites realitzar qualsevol altra consulta, envia un correu a visitescasapenya@gmail.com o telefona pels matins al 960 263 617. Vine, viu i descobrix La Casa Penya!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La Casa Penya obrirà tots els diumenges

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?