Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Notícies > Castor, una estafa de 3.280 milions

Pam a pam

Castor, una estafa de 3.280 milions

Conferència d’Alfons Pérez sobre infraestructura fallida d’emmagatzematge de gas

divendres 13 d’abril de 2018, per  AE-Agró

Convidat per Acció Ecologista-Agró, Per L’Horta, Ecologistas en Acción i la Plataforma Per un Nou Model Energètic (Px1NME), Alfons Pérez, membre de l’Observatori del Deute en la Globalització (ODG), va oferir una conferència a València el passat dimarts, 10 d’abril, per a explicar l’estafa del Cas Castor. Tal i com va exposar, si no ho evitem, acabarem pagant entre totes i tots 3.280 milions d’euros, durant els pròxims 30 anys, per esta infraestructura fallida pròpia d’un model energètic obsolet. Per a aturar esta barrabassada, l’ODG ha presentat, amb la col·laboració d’altres entitats, una querella criminal en l’Audiència Nacional per a depurar responsabilitats i acabar amb este frau i la impunitat que l’envolta.

Unes 50 persones es van congregar a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània de València el passat dimarts, 10 d’abril, per a assistir a la conferència d’Alfons Pérez sobre l’estafa del Cas Castor. Com va explicar este membre de l’Observatori del Deute en la Globalització (ODG), esta infraestructura fallida va ser un projecte faraònic d’emmagatzematge de gas liderat Escal UGS Castor, empresa participada al 66% per ACS, constructora propietat de Florentino Pérez. Per a la seua execució va comptar primer amb la connivència del Govern central del PSOE i després la del PP. I també amb la complicitat del govern autonòmic valencià durant l’etapa popular.

El Castor es va convertir en una màquina de provocar terratrémols quan es va intentar posar en funcionament. Des del principi del projecte, els habitants de La Sénia es van organitzar a Tarragona i van denunciar irregularitats en les Avaluacions d’Impacte Ambiental. Però, ni el Govern central ni els autonòmics els van fer cas. Fins a 2014, quan el Castor es va tancar després d’haver produït centenars de terratrémols i acumular fins a cinc informes oficials sobre la seua perillositat. Llavors, Escal UGS Castor va renunciar al projecte i va ser indemnitzada amb 1.350 milions d’euros.

Si tenim en compte els interessos d’esta indemnització i altres costos, durant els pròxims 30 anys, acabarem pagant entre totes i tots en el rebut del gas 3.280 milions d’euros pel Castor. Per a evitar esta barrabassada, l’ODG, l’organització a la qual pertany Alfons Pérez, ha presentat, amb la col·laboració d’altres entitats, una querella criminal en l’Audiència Nacional.

Des d’Acció Ecologista-Agró volem mostrar púbicament el nostre suport a esta iniciativa ciutadana contra l’estafa Castor, en la qual estan presumptament implicats els exministres Joan Clos, Miguel Sebastián, José Manuel Soria, Magdalena Álvarez i Elena Espinosa; l’exsecretari general d’Energia Ignacio Nieto; l’exconseller de Medi Ambient valencià Juan Cotino; i els empresaris Florentino Pérez i Recaredo del Potro. Se’ls acusa dels delictes de prevaricació, frau a l’administració pública i malversació de cabals públics.

Marxa en Bici Anti-Fracking

Del 7 al 9 d’abril, l’Associació pel Medi Ambient i contra el Canvi Climàtic (AMA) i la Plataforma Anti-Fracking Comarques de Castelló va convocar la VI Marxa en Bici Anti-Fracking, esdeveniment que una vegada més va comptar amb la col·laboració i la participació de València en Bici-Acció Ecologista Agró. A diferència de les edicions anteriors, celebrades a la provínica de Castelló, enguany esta cita es va traslladar a Múrcia i Alacant. Concretament a la zona de la conca del Riu Segura.

El motiu? Doncs, que Montero Energy i el grup SAMCA ja han renunciat als seus projectes d’exploració d’hidrocarburs a les comarques castellonenques dels Ports i El Maestrat. Però, a la conca del Segura la lluita continua. En l’actualitat són quatre els projectes de fractura hidràulica que amenacen esta zona. Així que enguany la VI Marxa en Bici Anti-Fracking es va celebrar a Múrcia i Alacant per a donar suport a la Plataforma Cuenca del Segura Libre de Fracking.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Victòria!!! Cairn Energy i el ministre Soria es retiren del Golf de València

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?