Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Notícies > Et convidem a visitar els murals en defensa de La Punta

Pam a pam

Et convidem a visitar els murals en defensa de La Punta

Visites guiades en maig i juny per a vore les obres de SENSEMURS

divendres 11 de maig de 2018, per  AE-Agró

Amb motiu de la campanya "Aturem la ZAL, Recuperem la Punta", el passat mes de març La Punta va ser l’escenari de SENSEMURS, Ia primera trobada de muralistes per l’Horta. Esta cita va comptar amb la participació de creadors d’art urbà d’àmbit internacional, que van realitzar els seus murals sobre diferents parets de cases i edificis de La Punta. Esta mostra d’art compromés està concebuda per a donar visibilitat a la problemàtica d’esta pedania de la ciutat de València, històricament desterrada però que paga la pena conéixer. Per això, des d’Acció Ecologista-Agró, com a membres de la plataforma "Horta és Futur, No a la ZAL", et convidem a visitar els murals en defensa de La Punta els dies 11, 18 i 26 de maig i també el 2 de juny.

Aturar el nou Pla Especial de la ZAL (Zona d’Actuació Logística) del Port de València i, a més a més, iniciar un procés de participació ciutadana per a recuperar la històrica Horta de La Punta com a veritable connector ecològic entre l’antic llit del Riu Túria i el Parc Natural de l’Albufera. Este és l’objectiu de la campanya "Aturem la ZAL, Recuperem la Punta" que actualment impulsen unes 50 entitats, entre les quals es troba Acció Ecologista-Agró.

I, entre les diferents iniciatives desenvolupades fins a la data per la campanya, tenim SENSEMURS. Esta primera trobada de muralistes per l’Horta, organitzada el passat mes de març per la plataforma "Horta és Futur, No a la ZAL", en la qual també participa AE-Agró, va ser tot un èxit. Especialment pel que respecta a la participació en les visites guiades per a descobrir La Punta i els murals en defensa del seu territori. Per això, des de la plataforma "Horta és Futur, No a la ZAL" convoquem quatre noves visites guiades per a ubicar i comentar els murals, així com el context urbà i històric que els acull.

Les visites estan programades per als divendres 11 i 18 de maig, a les 18:00 hores, i els dissabtes 26 de maig i 2 de juny, a les 11:00 hores. El punt de trobada serà el Xalet del Doctor Bartual, al Carrer Advocat Alberto Esteve. Durant el recorregut, vorem els murals de SENSEMURS que, cal recordar, van rebre el Premi Còmic i Desenvolupament Social, atorgat per la Fundació Divina Pastora, i que van ser realitzats per artistes urbans com Aryz, Blu, Borondo, Escif, Anaïs Florin, Hyuro, Liqen, Luzinterruptus, Daniel Muñoz SAN, Sam3 i Elías Taño.

Jornades sobre desurbanització i restauració del paisatge

A més a més de les visites guiades a les obres de SENSEMURS, este mes de maig la plataforma "Horta és Futur, No a la ZAL" organitza les jornades de reflexió "Hi ha alternatives: Desurbanització i restauració del paisatge per un nou model territorial". Esta cita, convocada amb motiu de la campanya "Aturem la ZAL, Recuperem la Punta", serà el dimecres 16 de maig, quan tindrem una exposició de projectes i exemples de desurbanització, i el dijous 17 de maig, quan es realitzarà un taller teoricopràctic aplicat al cas de la ZAL i La Punta.

L’objectiu de les jornades es centra en el procés de repensar col·lectivament un indret des de l’estratègia de la desurbanització i la seua recuperació verda. I imaginar entre tots este espai d’oportunitats de la mà de persones locals i convidats que ja han tractat estos temes. Així volem consolidar una eina per a facilitar un debat sobre estes alternatives sobre el territori, front a l’urbanisme hegemònic i destructor que continua patint l’Horta.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Aturem la ZAL, recuperem La Punta!

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?