Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > Projecte Emys > Projecte Emys 2018 > Projecte Emys: Informe Xiva

Voluntariat Ambiental

Projecte Emys: Informe Xiva

Localitzades 21 Mauremys leprosa en el Barranc del Pelós

dimecres 6 de juny de 2018, per  AE-Agró

Per cinqué any consecutiu, el Projecte Emys d’Acció Ecologista-Agró s’ha desplaçat fins a Xiva (La Foia de Bunyol, València) per a realitzar el seguiment de la població de tortuga d’aigua ibèrica (Mauremys leprosa) del Barranc del Pelós. Concretament, al seu pas pel Club de Golf El Bosque, on portem des de 2014 desenvolupant esta iniciativa de ciència ciutadana. En total, gràcies a l’esforç dels més de 40 voluntaris que hi han participat, el Projecte Emys ha localitzat 21 Mauremys leprosa en este barranc i ha retirat del medi natural una exòtica i invasora tortuga de florida (Trachemys scripta). Enguany, este ha sigut el primer cens d’esta iniciativa de ciència ciutadana per a conservar les nostres tortugues autòctones.

El Projecte Emys d’Acció Ecologista-Agró s’ha estrenat esta temporada amb el seguiment de la població de tortuga d’aigua ibèrica (Mauremys leprosa) del Barranc del Pelós de Xiva (La Foia de Bunyol, València). Del 18 al 30 de maig, 42 voluntaris han participat en esta iniciativa de ciència ciutadana que, per quint any consecutiu, ha estudiat la població de tortugues autòctones d’este barranc al seu pas pel Club de Golf El Bosque.

En esta edició s’han convocat quatre jornades de treball al Barranc del Pelós: una per a instal·lar les trampes flotants amb les quals s’ha realitzat l’estudi i tres per a la seua revisió i cens. En total, gràcies a l’esforç i la col·laboració dels voluntaris, el Projecte Emys ha localitzat 21 Mauremys leprosa: 9 femelles i 12 mascles. Paga la pena destacar que 16 de les tortugues d’aigua ibèriques censades en 2018 ja estaven marcades d’anys anteriors i que 5 (2 femelles i 3 mascles) han sigut capturades per primera vegada esta temporada. També, que durant el cens hem pescat i retirat del medi natural una exòtica i invasora tortuga de florida (Trachemys scripta).

Des d’AE-Agró volem agrair la col·laboració de les diferents entitats i associacions que han participat en esta edició 2018 del Projecte Emys al Barranc del Pelós: el Centre Integrat Públic de Formació Professional de Xest, l’Institut d’Educació Secundària La Moreria de Mislata, la Plataforma per a la Protecció i la Conservació de la Serra de Xiva, el Grup Aventurer de Carlet i el Grup d’Acció Mediambiental del Marquesat.

Durant la resta de l’any, esta iniciativa de ciència ciutadana, que compta amb la col·laboració de la Conselleria de Medi Ambient, viatjarà al Riu Palància, l’Albufera de València, el Barranc de l’Horteta, la Marjal de Rafalell i Vistabella, el Riu Canyoles, el Barranc del Carraixet, el Riu Xúquer, la Marjal d’Almenara i el Riu Albaida. I, per primera vegada, en 2018 este voluntariat mediambiental també es convocarà al Riu Magre i al municipi de Montserrat, on el seguiment de tortugues es realitzarà en punts d’aigua temporals.

Si vols participar com a voluntari en esta iniciativa de ciència ciutadana només has d’enviar un correu electrònic a projecteemys@gmail.com. Suma’t al Projecte Emys i ajuda’ns a defensar, estudiar i conservar les nostres poblacions de tortugues autòctones. Entra en acció i vine a tortuguejar!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Projecte Emys: Informe Xiva 2017

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles