Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > Projecte Emys > Projecte Emys 2018 > Projecte Emys: Informe Marquesat

Voluntariat Ambiental

Projecte Emys: Informe Marquesat

Localitzem sis Mauremys leprosa en el Riu Magre

dilluns 2 de juliol de 2018, per  AE-Agró

Esta temporada 2018 el Projecte Emys d’Acció Ecologista-Agró s’ha estrenat al Riu Magre. Concretament al seu pas per la subcomarca del Marquesat, on hem constatat la presència d’una xicoteta població de tortuga d’aigua ibèrica (Mauremys leprosa) entre les localitats de Catadau i Alfarp (La Ribera Alta, València). Amb la col·laboració del Grup d’Acció Mediambiental del Marquesat i del Grup Aventurer Carlet, el Projecte Emys d’AE-Agró ha localitzat sis Mauremys leprosa (cinc mascles i una femella) en el Magre i ha retirat d’este riu cinc exòtiques i invasores tortugues de florida (Trachemys scripta). El pròxim any tornarem al Magre per a continuar amb l’estudi d’esta nova població de tortuga d’aigua ibèrica.

Del 13 de juny a l’1 de juliol, el Projecte Emys d’Acció Ecologista-Agró ha viatjat per primera vegada al Riu Magre. Amb la col·laboració del Grup d’Acció Mediambiental del Marquesat i del Grup Aventurer Carlet, hem realitzat nou jornades de seguiment i cens de tortugues en este riu al seu pas per la subcomarca del Marquesat. A més a més, en una de les jornades de treball també vam comptar amb la col·laboració del Voluntariat Ambiental de l’Ajuntament de Llombai.

Per a portar endavant esta iniciativa de ciència ciutadana hem instal·lat en el Magre cinc trampes flotants. Concretament entre els termes municipals de Catadau i Alfarp (La Ribera Alta, València), on teníem sospites de la possible presència de la Mauremys leprosa. I, tal i com ha pogut constatar el Projecte Emys, la tortuga d’aigua ibèrica sobreviu en este tram del Magre.

En total, els 65 voluntaris que han participat en esta campanya d’estudi han aconseguit localitzar sis Mauremys leprosa (cinc mascles i una femella) en este riu on també, malauradament, hem trobat exemplars de l’exòtica i invasora tortuga de florida (Trachemys scripta). Durant el cens hem capturat cinc Trachemys scripta, que han sigut retirades del medi natural i transportades al Centre de Recuperació de Fauna La Granja del Saler (Conselleria de Medi Ambient).

Esta temporada, a més a més del Marquesat, el Projecte Emys ja ha viatjat al Barranc del Pelós de Xiva, la Finca de Penya (Marjal d’Almardà-Almenara), el Barranc de l’Horteta de Torrent i el Riu Palància al seu pas per Soneja i Begís. I pròximament ho farà també al Riu Xúquer, l’Albufera de València, la Marjal de Rafalell i Vistabella, el Riu Canyoles, el Barranc del Carraixet, el Riu Albaida i al municipi de Montserrat, on el seguiment de tortugues es realitzarà en punts d’aigua temporals.

Des d’AE-Agró convidem a tots els amants de la nostra natura a sumar-se al Projecte Emys 2018, un voluntariat que compta amb la col·laboració de la Conselleria de Medi Ambient. Si vols ajudar-nos amb esta iniciativa de ciència ciutadana només has d’enviar un correu electrònic a projecteemys@gmail.com. Et necessitem una vegada més per a defensar, estudiar i conservar les nostres poblacions de tortugues autòctones. Participa!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Projecte Emys: Informe 2017

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?