Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Portal de Transparència > Informació institucional, organitzativa i de planificació > Comissió Permanent > Acta reunió juny 2018

Comissió Permanent

Acta reunió juny 2018

dimecres 11 de juliol de 2018, per  AE-Agró

Reunida la Comissió Permanent d’Acció Ecologista-Agró a la Casa Verda de València, el dimecres 6 de juny de 2018, amb la presència de Jorge Mateos (Camp de Morvedre) com a president, Quique Meseguer (Comissió Forestal) com a tresorer, Iban Roure (Camp de Morvedre) com a secretari i Patricia Callaghan (Comissió de Territori), Cristina Navarro (Comissió de l’Aigua) i Eva Tudela (La Ribera) com a vocals. Disculpa assistència Alberto Maravall (València en Bici) com a vocal. S’aprova l’acta de la reunió de maig i es tracten els següents temes:

Balanç XV Congrés Ibèric "La Bicicleta i la Ciutat"

Es presenta davant de la Comissió Permanent d’Acció Ecologista-Agró el balanç inicial de l’organització del XV Congrés Ibèric "La Bicicleta i la Ciutat", celebrat a València el passat mes de maig i impulsat per València en Bici-AE Agró. Des de València en Bici es mostren satisfets pel resultat del congrés, en el qual s’han inscrits 446 persones i la web del qual ha tingut 9.649 usuaris de 61 països diferents.

Pel que respecta a la comptabilitat del congrés, s’han aconseguit 10.841 euros per ingressos d’inscripcions i patrocinis. Però, la despeça actual a càrrec d’AE-Agró ha sigut de 15.011’08 euros. Així que el projecte té per ara un balanç econòmic negatiu per a l’associació de 4.171’08 euros, diners que ja ha posat AE-Agró dels seus propis fons.

A més a més, hi ha un deute per serveis contractats (7.713’40 euros) i amb els ponents del congrés (7.605’29 euros) que ascendix a 15.318’70 euros. El motiu del balanç negatiu actual, dels impagaments a proveïdors i ponents i de la resta de despeces econòmiques pendents del Congrés és el retard en la signatura del conveni amb l’Ajuntament de València. Este mes de juny, quan es firme el conveni, se saldaran tots els deutes i es podrà realitzar el balanç econòmic final del Congrés.

Consell Assessor i de Participació de Medi Ambient (CAPMA)

Jorge Mateos, president d’AE-Agró, informa dels diferents temes tractats en la reunió del Consell Assessor i de Participació de Medi Ambient (CAPMA) celebrada el 31 de maig. Entre altres, es va parlar de l’Estratègia de Canvi Climàtic i Energia, actualment en fase d’informació pública. També de la modificació del Pla Integral de Residus (PIR), grup de treball al qual s’han apuntat Paco Pinilla i Sara Aunés, d’AE-Agró Camp de Morvedre.

Reunió amb el nou cap de la Demarcació de Costes de València

Jorge Mateos també informa de la reunió que va mantindre el passat 23 de maig amb Antonio Cejalvo, nou cap de Demarcació de Costes de València. Amb ell vam parlar de diferents temes vinculats a la defensa de la línea de costa valenciana com per exemple la nostra petició d’enderrocar l’Hotel Sidi Saler.

Llei de Protecció de Dades

Santiago Gasset ja té preparat el correu electrònic que cal enviar a tots els contactes d’AE-Agró per a complir amb la nova legislació de Protecció de Dades.

Reunió de la Mesa Autonòmica contra la Incineració amb la Generalitat

El president de la Generalitat Valenciana ha rebutjat reunir-se amb la Mesa Autonòmica contra la Incineració, tal i com exigia esta entitat en la qual participa AE-Agró. Finalment serà Elena Cebrián, consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural qui es reunirà amb la Mesa Autonòmica contra la Incineració.

Deute amb el projecte de La Casa Penya

Actualment hi ha un deute aproximat de 9.000 euros amb les persones que desenvolupen el projecte de La Casa Penya per impagaments de l’Ajuntament de Sagunt durant l’any 2016. La Comissió Permanent analitzarà este tema per a cercar solucions. Quique Meseguer, vocal de la Comissió Forestal i tresorer d’AE-Agró, serà l’encarregat de solucionar este deute amb la col·laboració de Manolo Vila, tresorer del col·lectiu comarcal d’AE-Agró Camp de Morvedre.

Donatiu del Caxton College

La Comissió Permanent aprova la proposta de donatiu del Caxton College plantejada pel col·lectiu comarcal d’AE-Agró Horta Nord. La xifra exacta del donatiu es desconeix per ara, ja que depén dels diners que recapten els alumnes d’este col·legi britànic privat durant una fira interna del centre. El motiu de la donació és la voluntat del Caxton College de col·laborar amb els diferents projectes que la nostra associació impulsa a Puçol, localitat on es troba ubicada esta escola.

Nou marc de relació amb SIMBIOSI, Espai Ambiental, S.L.

Dins del projecte “Aliats per la Biodiversitat”, iniciativa a la qual AE-Agró va renunciar a participar pel tipus d’empreses involucrades, SIMBIOSI, Espai Ambiental, S.L. treballarà per a Lafarge-Holcim, cimentera amb la qual tenim una lluita històrica per les pedreres que explota o aspira a explotar en la comarca del Camp de Morvedre. La Comissió Permanent considera que el treball de SIMBIOSI va a consistir a netejar la imatge de Lafarge-Holcim, empresa amb una dubtosa ètica mediambiental i que fins i tot està sent jutjada actualment per la seua presumpta relació amb l’Estat Islàmic a Síria. Per estos motius, la Comissió Permanent considera que la nostra associació no pot continuar col·laborant amb cap projecte que impulse SIMBIOSI.

Projecte de RSC a Carcaixent amb Schweppes i Ecodes

Eva Tudela, vocal del col·lectiu comarcal de La Ribera, informa d’un possible projecte de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) de Schweppes i Ecodes a Carcaixent. L’objectiu és crear un programa participatiu per a l’eliminació de les exòtiques i invasores canyes (Arundo donax). La Comissió Permanent considera que cal més informació sobre esta iniciativa (especialment sobre les empreses i entitats implicades) per a saber si participem o no.

Projecte audiovisual sobre el Riu Xúquer

Eva Tudela també planteja la possibilitat de participar en un vídeo sobre el Riu Xúquer impulsat per col·lectius de Carcaixent. Ens demanen assessorament, col·laboració econòmica i la nostra participació en este audiovisual. La Comissió Permanent considera interessant esta iniciativa. Tanmateix, necessitem més informació del projecte abans de confirmar la nostra participació.

Reunió sobre el Riu Magre

Ecologistas en Acción i la Plataforma Ciutadana pel Magre ens conviden a una reunió el 13 de juny per a informar-nos dels problemes de les graveres en este castigat riu valencià i sobre la possibilitat de participar en un projecte LIFE per a la restauració mediambiental del Magre.

*Esta acta va ser aprovada per la Comissió Permanent d’AE-Agró en la seua reunió mensual, celebrada a la Casa Verda de València el dimecres 4 de juliol de 2018, amb la presència de Jorge Mateos (Camp de Morvedre) com a president, Quique Meseguer (Comissió Forestal) com a tresorer, Iban Roure (Camp de Morvedre) com a secretari i Patricia Callaghan (Comissió de Territori), Alberto Maravall (València en Bici) i Eva Tudela (La Ribera) com a vocals. Disculpa assistència Cristina Navarro (Comissió de l’Aigua) com a vocal.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Acta reunió maig 2018

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?