Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Notícies > La Coordinadora per la Protecció de Les Moles se solidaritza amb els veïns (...)

Pam a pam

La Coordinadora per la Protecció de Les Moles se solidaritza amb els veïns de La Canyada als quals l’Ajuntament de Paterna ha aplicat la Llei Mordassa

No ens callaran!!!

dimecres 29 d’agost de 2018, per  AE-Agró

Estem a un poble, Paterna (Horta Oest València), que en les últimes dècades s’ha caracteritzat per defensar fermament el seu patrimoni natural. Ja semblava que se n’anaven diluint en l’oblit de la memòria els records, no molt llunyans, de l’últim triomf de la ciutadania. Fa pocs mesos, concretament el passat mes d’abril, un grup de residents de La Canyada es van organitzar per a impedir que la malifeta d’un veí, que reparant la seua tanca va seccionar una part de les arrels d’un eucaliptus centenari de 25 metres d’alçada i 120 centímetres de diàmetre, acabara amb la dramàtica tala d’un arbre que, pel seu volum i antiguitat, hauria d’estar protegit.

La resposta de l’alcaldia, i en particular de la regidora Núria Campos, de nou va estar marcada per una incomprensible falta de sensibilitat ecològica, d’empatia cap a les reivindicacions de la ciutadania i d’un vergonyós autoritarisme al qual per desgràcia ens estem acostumant. Va passar per damunt de la mesa de l’arbrat a la qual s’hauria d’haver escoltat i es va donar una resposta policial absolutament desproporcionada, més tenint en compte el caràcter pacífic de les concentracions que es van dur a terme.

En el procés la policia també va identificar els manifestants i, aplicant la Llei Mordassa, el que en teoria no era més que un tràmit ha acabat en una multa de 600 euros per a cadascun dels identificats. Ara, amb esta resposta autoritària i com va passar també amb Puerto Mediterráneo, de nou el PSPV-PSOE de Paterna (Horta Oest, València) manté un discurs incoherent i sord a la ciutadania. En el seu moment, Sagredo, l’actual alcalde socialista, es va oposar a la destrucció de Les Moles per a construir este macrocentre comercial. Però, en l’actualitat el defensa d’una forma incomprensible, enfrontant-se als seus socis de govern i a la majoria del teixit associatiu i comercial del poble.

Ara, amb l’arribada d’estes desproporcionades sancions, sembla que la regidora Núria Campos de nou opta per la inconsistència, oblidant-se del punt 8 de l’acord al qual es va arribar al ple de l’Ajuntament de Paterna el 15 de setembre de 2015, en el qual es va acordar protegir als veïns de Paterna enfront de la Llei de Seguretat Ciutadana. Esta Llei, que ha estat durament criticada per Amnistia Internacional i Human Rights Wacth, suposa un greu atemptat front a la llibertat d’expressió i una amenaça als moviments socials, ja que limita greument la seua capacitat de manifestació.

Alguns dels membres de la Coordinadora per la Protecció de Les Moles hem participat en les diverses concentracions i alguns hem estat afectats per les vergonyoses sancions que pensem cuinades des de l’ajuntament. Com a Coordinadora, encara que no afecte a Les Moles i com no pot ser d’un altra manera, compartim la importància de la defensa del nostre patrimoni natural i en particular de l’eucaliptus centenari del carrer 10 de La Canyada. D’altra banda, pensem que és fonamental fer front comú per a defensar-nos de l’aplicació de la Llei Mordassa al nostre poble. I mostrar que l’únic efecte d’estes mesures es reactivar a la ciutadania i no espantar-la.

Ara per ara, un problema que semblava ja oblidat s’ha reactivat en forma de noves concentracions i notícies a la premsa. I els col·lectius social ens hem organitzat per a defensar els nostres activistes. Si volen silenciar a la ciutadania, només aconseguiran organitzar-la. En este sentit, des de la Coordinadora per la Protecció de Les Moles, entitat en la qual participa Acció Ecologista-Agró, ens solidaritzem amb estes reivindicacions i oferim la nostra ajuda per a mirar de cobrir les sancions imposades. Entre tots farem una Paterna millor!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Demanem una moratòria urbanística fins que s’aproven els plans territorials

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?