Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Notícies > La Coordinadora per la Protecció de Les Moles censura les paraules de la (...)

Pam a pam

La Coordinadora per la Protecció de Les Moles censura les paraules de la consellera María José Salvador

Denunciem el tracte de favor que reben els responsables d’Intu Mediterrani

dimecres 17 d’octubre de 2018, per  AE-Agró

La Coordinadora per la Protecció de Les Moles, entitat en la qual participa Acció Ecologista-Agró, sol·licitarà una reunió amb María José Salvador, consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori. Volem que la consellera ens explique com pot “ajudar” a donar el vistiplau a Intu Mediterrani el fet que els responsables d’este projecte retiren el seu contenciós contra la Generalitat Valenciana. Des de la Coordinadora censurem les recents declaracions de Salvador i critiquem el tracte de favor que rep esta multinacional. Com passava amb els governs del PP, esta promotora britànica fa i desfà al seu antull.

María José Salvador, consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, ha assegurat que si Intu retira el contenciós que té contra la Generalitat Valenciana per la desestimació de Puerto Mediterráneo, “ajudaria” al fet que s’aprovara el projecte d’Intu Mediterrani. Cal recordar que Intu Mediterrani és el nom amb el qual la promotora britànica ha rebatejat al mega centre comercial Puerto Mediterráneo.

Per a José Ordóñez, portaveu de la Coordinadora per la Protecció de Les Moles, “l’afirmació de la consellera és impagable, ja que d’una banda indica que els responsables polítics no haurien de donar la seua opinió respecte al projecte, oblidant-se que l’alcalde de Paterna (també del PSPV-PSOE) dóna suport explícit i implícit al projecte i es passeja de la mà amb el representant de la multinacional pel poble en plenes festes, mostrant-li la bondat de la terra que conquerirà”.

Des de la Coordinadora, entitat en la qual participa Acció Ecologista-Agró, critiquen en este sentit les successives visites de Salvador Arenere a Paterna (Horta Oest, València) en les quals ha sigut complimentat per l’alcalde, qui li ha servit de guia en Falles i altres esdeveniments locals. Sense anar més lluny, el passat 9 d’Octubre en la Cordà de Paterna es va rebre a Arenere com si d’una personalitat institucional es tractara.

Pel que respecta a les recents declaracions de la consellera Salvador, des de la Coordinadora també li recordem que ella mateixa està fent un judici de valor i donant suport a este projecte especulatiu amb les seues paraules. A més a més, critiquem que insinue que la retirada del contenciós "ajudaria" al fet que s’aprovara el projecte.

El portaveu de l’organització de defensa de Les Moles de Paterna qüestiona que la consellera estiga donant a entendre que ni la voluntat política, ni la voluntat dels ciutadans, i el que és més greu, ni els informes dels tècnics de la seua Conselleria servisquen de res, ja que si Intu retira el recurs seria aprovat. “A cas vol donar a entendre Salvador que la seua Conselleria va adoptar una resolució injusta, a la qual ella mateixa li va donar tràmit? En què Llei o reglament es disposa que per a emetre un informe tècnic favorable siga necessari retirar un contenciós? Estos són els criteris tècnics de la Conselleria?”, afirma Ordóñez.

Per a la Coordinadora les declaracions de Salvador ens resulten intolerables i considerem que el mateix Govern autonòmic hauria de desautoritzar-la. I fins i tot obligar-la a rectificar, ja que està insinuant que els seus tècnics i els de la Conselleria de Medi Ambient no es van ajustar a dret per a prendre la seua decisió. O bé que no ho faran ara si Intu retira el contenciós.

Per tot açò, la Coordinadora per la Protecció de Les Moles sol·licitarà una reunió urgent amb la consellera María José Salvador. Volem que ens explique este i altres temes que tenen a vore amb el Paratge Natural de Les Moles de Paterna i Intu Mediterrani, el projecte de mega centre comercial que l’amenaça.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La Coordinadora per la Protecció de Les Moles internacionalitza el problema de Puerto Mediterráneo

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles