Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Portal de Transparència > Informació institucional, organitzativa i de planificació > Comissió Permanent > Acta reunió setembre 2018

Comissió Permanent

Acta reunió setembre 2018

dimarts 23 d’octubre de 2018, per  AE-Agró

Reunida la Comissió Permanent d’Acció Ecologista-Agró a la Casa Verda de València, el dimecres 12 de setembre de 2018, amb la presència de Jorge Mateos (Camp de Morvedre) com a president, Quique Meseguer (Comissió Forestal) com a tresorer, Iban Roure (Camp de Morvedre) com a secretari i Patricia Callaghan (Comissió de Territori), Cristina Navarro (Comissió de l’Aigua) i Eva Tudela (La Ribera) com a vocals. Disculpa assistència Alberto Maravall (València en Bici) com a vocal. S’aprova l’acta de la reunió de juliol i es tracten els següents temes:

Campanya de captació de socis

Marcos Pla, soci d’Acció Ecologista-Agró i responsable de Kyrios Educación, explica que durant el mes d’octubre desenvoluparà la campanya de captació i recuperació de socis que la Comissió Permanent d’AE-Agró li va adjudicar en la reunió del passat mes d’abril. L’objectiu d’esta campanya és informar dels beneficis fiscals per als socis pel fet de ser l’organització entitat d’utilitat pública.

Per a realitzar la campanya, s’utilitzarien el telèfon i la base de dades de la Casa Verda de València. I, en principi, faria falta una persona més. Es proposa a Miguel Crespo, cap de premsa de l’associació, i, en cas de no poder, Matthieu Lassalle, membre de l’equip del Tancat de la Pipa d’AE-Agró. El sou de la segona persona de la campanya serà negociat amb Manolo Vila i Voro Martínez i, en cas d’arribar a un acord, la Comissió Permanent l’aprovaria en la seua reunió d’octubre.

Trobada mensual per a nous voluntaris i activistes

Marcos Pla, company responsable de les trobades per a nous voluntaris i activistes que se celebren el darrer divendres de cada mes a la Casa Verda, planteja transformar-les en una cita naturalista per a atraure més gent. El nom de l’esdeveniment, que seria els divendres de 19:00 a 20:00 hores i s’emetria en directe per Internet, seria El rato naturalista. Esta proposta, que la Comissió Permanent aprova, compta amb la col·laboració del grup Jóvenes Linces.

Documental sobre el Riu Xúquer

Eva Tudela, vocal del col·lectiu comarcal de La Ribera, informa que Produccions del Bressol rodarà un documental sobre el Riu Xúquer i altres problemàtiques mediambientals de La Ribera. Ens demanen col·laboració i permís per a incloure el logo d’AE-Agró en este audiovisual, petició que aprova la Comissió Permanent.

Projecte de custòdia del territori a La Vall de Gallinera

Cristina Navarro, vocal de la Comissió de l’Aigua, proposa comprar dues parcel·les de cultius de secà abandonats prop del poble de Benirrama (La Vall de Gallinera, La Marina Alta). Estes parcel·les s’unirien a altres veïnes i propietat de l’Ajuntament de La Vall de Gallinera per a la seua custòdia del territori per part d’AE-Agró. Les dues parcel·les sumen 0’90 hectàrees. L’extensió total, afegint els terrenys municipals, seria d’unes 3’33 hectàrees. El preu s’hauria de negociar, però s’estima que podria oscil·lar entre 3.000 i 4.000 euros. La Comissió Permanent aprova esta proposta i iniciar una campanya de crowfunding per tal d’aconseguir els fons necessaris per a adquirir les dues parcel·les.

Respostes a consultes per correu electrònic i xarxes socials

Com es reben gran quantitat de consultes dels més variats temes per via electrònica, siga per correu o per xarxes socials, la Comissió Permanent aprova, a proposta de Marcos Pla, elaborar una sèrie de respostes-model per a les qüestions més habituals.

Campanya per la protecció de Les Moles de Paterna

L’alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo (PSPV-PSOE), ha trencat el pacte de Govern amb la resta de partits d’esquerra per tal de tramitar el Programa d’Actuació Integral (PAI) del mega centre comercial “Puerto Mediterráneo”, ara rebatejat amb el nom d’Intu Mediterrani. Per al 26 de setembre s’ha convocat una concentració en el Ple Municipal. Es té previst formular preguntes abans del Plenari, tal com ho permet la normativa municipal. La Coordinadora per la Protecció de Les Moles, en la qual participem, ens demana col·laboració i ajuda per a realitzar estudis amb vista a una possible futura aprovació del projecte. La Permanent acorda donar suport i assessorar-los els esmentats estudis.

Nous contenciosos-administratius

Santiago Gasset, portaveu del col·lectiu comarcal d’AE-Agró La Costera i un dels advocats voluntaris de l’associació, planteja la possibilitat de presentar dos contenciosos-administratius contra la Generalitat Valenciana. Un contra l’autorització de l’administració valenciana per a caçar la tórtora turca, espècie no cinegètica a l’Estat espanyol, i altre per diferents expedients sancionadors en matèria cinegètica que tampoc han sigut contestats per part de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural. La Comissió Permanent dóna llum verda a esta proposta i informa que Voro Martínez està estudiant sol·licitar la justícia gratuïta per a AE-Agró.

Santigo Gasset també proposa que l’associació tinga un correu electrònic de gmail, que gestionaria ell mateix, per tal de modificar dades errònies d’AE-Agró que apareixen a Google Maps. La Permanent també aprova esta proposta.

Problemes amb la pàgina web d’AE-Agró

Últimament s’han detectat greus problemes a la pàgina web de l’associació, que fins i tot ha deixat de funcionar temporalment. S’obri un debat sobre la manca de col·laboració de les diferents comissions per a pujar continguts, sobre si pagar o no a algú per a reparar el lloc web, sobre la nova pàgina web, sobre el fet d’estar pagant ara diferents llocs web que no funcionen…

Finalment es decidix convocar a Alberto Maravall, vocal del col·lectiu de València en Bici i responsable amb Miguel Crespo de la posada en marxa de la nova pàgina web, a una reunió per a decidir les qüestions més urgents.

Campanya contra l’abocador de Barxeta

S’aprova, a proposta de Santiago Gasset, donar suport a la campanya contra l’abocador de residus industrials que una empresa privada vol instal·lar en la localitat de Barxeta.

Banc de Palla d’Arròs de l’Albufera de València

Lucía Moreno, representant d’AE-Agró en la Junta Rectora del Parc Natural de l’Albufera de València i impulsora del Banc de Palla d’Arròs, informa que finalment este projecte agroecològic no serà subvencionat per l’Ajuntament de València. A canvi, el consistori proposa un contracte per 10.000 euros per tal de dinamitzar el Banc de Palla (repartiment de les bales de palla, possibilitat d’obrir una pàgina web), la bioconstrucció (amb l’organització a València d’una trobada de la xarxa de bioconstrucció) i elaborar un documental (per al qual ja comptem amb una base realitzada pel grup Cúrcuma). La Comissió Permanent, per ara, deixa obert el debat sobre la col·laboració de l’Ajuntament de València amb el Banc de Palla.

Finalment, Lucía Moreno comenta que la intenció de la Conselleria de Medi Ambient per a esta temporada és cremar la palla en la meitat del Parc Natural de l’Albufera i reciclar la palla de l’altra meitat, adaptant els horaris de crema a la meteorologia.

*Esta acta va ser aprovada per la Comissió Permanent d’AE-Agró en la seua reunió mensual, celebrada a la Casa Verda de València el dimecres 17 d’octubre de 2018, amb la presència de Jorge Mateos (Camp de Morvedre) com a president, Quique Meseguer (Comissió Forestal) com a tresorer, Iban Roure (Camp de Morvedre) com a secretari i Patricia Callaghan (Comissió de Territori), Cristina Navarro (Comissió de l’Aigua) i Eva Tudela (La Ribera) com a vocals. Disculpa assistència Alberto Maravall (València en Bici) com a vocal.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Acta reunió juliol 2018

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?