Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Notícies > La Coordinadora per la Protecció de Les Moles sol·licita paralitzar un (...)

Pam a pam

La Coordinadora per la Protecció de Les Moles sol·licita paralitzar un col·legi en el Barranc d’En Dolça

Les obres d’este centre escolar mai s’haurien d’haver consentit pel perill que suposen

dimarts 23 d’octubre de 2018, per  AE-Agró

La Coordinadora per la Protecció de Les Moles, que treballa per la defensa d’este paratge natural de Paterna (Horta Oest, València) dins del qual es troba el Barranc d’En Dolça, es manifesta en contra de la construcció d’un col·legi Montessori que envaïx el barranc. Des de la Coordinadora, entitat en la qual participa Acció Ecologista-Agró, recorden que la Llei reconeix un llit d’aigua discontinu com a domini públic hidràulic amb zones de servitud de pas i de policia que cal respectar, per a les labors de vigilància i manteniment del barranc. Les obres del col·legi Montessori han envaït la zona de servitud de pas, construint literalment sobre el barranc.

Després dels dos últims episodis de pluges, s’han produït en tots dos casos l’enfonsament de part del talús sobre el llit del Barranc d’En Dolça, posant en evidència la inestabilitat del lloc triat per a la construcció d’este col·legi Montessori. De fet, ja l’any 2012 les aigües van sobrepassar l’actual pont d’accés al Barri de la Lloma Llarga de Paterna (Horta Oest, València), situant-se aleshores a l’altura del pati del centre escolar en construcció.

La Coordinadora per la Protecció de Les Moles, entitat en la qual participa Acció Ecologista-Agró, se solidaritza amb l’Associació de Veïns Lloma Llarga-Valterna, que des del mes de febrer sol·licita informació sobre la construcció d’este col·legi tant a l’Ajuntament de Paterna.

La Coordinadora denuncia també que el Barranc d’En Dolça és el mateix sobre el qual la transnacional britànica Intu vol construir el seu mega centre comercial Intu Mediterrani, nom amb el qual han rebatejat ara a Puerto Mediterráneo. Des de la Coordinadora assenyalen la temeritat que suposaria per part de les diferents administracions consentir que, una vegada més, prevalga l’interés privat d’uns pocs sobre la seguretat de la ciutadania.

En este cas, pel perill d’inundacions que generaria Intu Mediterrani, ja que la seua construcció suposaria la impermeabilització de més d’un milió i mig de metres quadrats de bosc i l’ocupació dels terrenys pels quals discorre actualment el Barranc d’En Dolça.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Demanem una moratòria urbanística fins que s’aproven els plans territorials

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles