Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Notícies > Convocada la segona edició de MEDI, el concurs audiovisual del medi ambient (...)

Pam a pam

Convocada la segona edició de MEDI, el concurs audiovisual del medi ambient valencià

Perquè qui coneix el territori no el destruïx

dimarts 30 d’octubre de 2018, per  AE-Agró

MEDI, en la seua segona edició, continua amb la seua vocació de ser una finestra al món dels treballs audiovisuals que tenen el medi ambient valencià com a protagonista. Impulsat per l’Ajuntament de l’Alcúdia (La Ribera Alta, València), esta mostra pretén posar en valor la relació entre la creació audiovisual i el medi ambient com a escenari d’acció. Al mateix temps este concurs, que compta amb la col·laboració d’Acció Ecologista-Agró, pretén ser una eina de conscienciació sobre la necessitat de preservar l’entorn a partir dels coneixements que ens proporciona l’audiovisual. Perquè qui coneix el territori, no el destrueix!!!

En la seua segona edició, es poden presentar a MEDI obres que tracten temes relacionats amb el medi ambient des de diferents mirades. Este concurs obri la porta als realitzadors audiovisuals que mostren el paisatge, la flora i la fauna des d’un punt de vista ecològic i ambiental. Però, també a aquells que ho fan amb una mirada social i antropològica de les persones que habiten el medi. De la mateixa manera, esta mostra és un espai de denúncia davant els conflictes que es generen arran de la presència humana i la fragilitat de l’ecosistema.

Les obres hauran de ser audiovisuals originals no premiats en cap altre concurs i realitzats entre 2017 i 2018. Podran presentar-se obres que s’expressen tant en valencià com en castellà. Però, l’àmbit d’actuació haurà de situar-se sempre dins del territori valencià i tindre una durada d’entre 5 minuts i 30 minuts. S’accepten audiovisuals tant de persones físiques com de col·lectius i organitzacions. Això sí, cada autor o col·lectiu podrà presentar només una obra a concurs. Concretament, s’han d’enviar al correu electrònic medi­-concurs@lalcudia.com a partir d’un enllaç de Wetransfer.

També es podran enviar les obres per correu ordinari, amb un sobre que continga el treball audiovisual en una memòria usb, a l’adreça Ajuntament de l’Alcúdia (A/A Medi-Concurs audiovisual), Carrer Pintor Vergara, 28, 46250 L’Alcúdia (València). En el contingut del correu figuraran el nom de l’obra i les dades personals (nom i cognoms, adreça, telèfon i correu electrònic) perquè l’autor puga ser localitzat en cas de ser premiat.

El termini de presentació de les obres finalitzarà el dimarts 15 de gener de 2019. El lliurament de premis tindrà lloc el dijous 24 de gener a la Casa de la Cultura de l’Alcúdia (La Ribera Alta, València) a les 19:00 hores. Durant l’acte es projectaran les tres obres guanyadores que rebran un premi de 700 euros per al primer classificat, 450 euros per al segon i 250 euros per al tercer.

El jurat, que puntuarà les obres segons criteris de qualitat i contingut, estarà conformat per professionals del sector audiovisual, així com de representants d’organitzacions ecologistes de reconegut prestigi. Este és el cas d’Acció Ecologista-Agró, Ecologistas en Acción i Xúquer Viu, que formaran part del jurat i donaran difusió al mateix. Samaruc Digital, a més a més de formar part del jurat, es farà ressò de les informacions més destacades de la mostra i contribuirà a la difusió de les obres premiades. Com a novetat, en esta segona edició també participarà en el jurat un representant de la Diputació de València, entitat patrocinadora del concurs.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : MEDI, el concurs audiovisual del Medi Ambient valencià

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles