Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Notícies > La Coordinadora per la Protecció de Les Moles proposa habilitar un rocòdrom (...)

Pam a pam

La Coordinadora per la Protecció de Les Moles proposa habilitar un rocòdrom en este paratge de Paterna

Nova iniciativa per a posar en valor este espai natural amenaçat per Intu Mediterrani

dimecres 7 de novembre de 2018, per  AE-Agró

L’escalada lliure és un esport practicat cada dia per més gent. En els seus orígens es realitzava en parets naturals, però des de fa alguns anys han anat proliferant les instal·lacions artificials en les quals practicar este esport. La principal raó és que les pistes artificials es poden instal·lar en qualsevol lloc, dins fins i tot de les ciutats, aproximant d’esta forma la instal·lació a l’usuari. En este sentit, Les Moles de Paterna (Horta Oest, València) oferiria els avantatges d’una instal·lació artificial: garanties de seguretat i proximitat a la ciutat de València. I, a més a més, l’usuari comptaria amb l’avantatge de poder gaudir-les en un entorn natural.

Com expliquen des de la Coordinadora per la Protecció de Les Moles, actualment existixen uns desnivells de terreny a l’esplanada central que existien originàriament i que van ser accentuats per l’exèrcit en l’època en què el paratge era utilitzat per a fer pràctiques de tir. En este terraplé de més de deu metres d’altura i més de cent d’ample es podria instal·lar un rocòdrom amb cabuda per a més de vint vies de diferents nivells de dificultat. D’esta manera es podria practicar este tipus d’esport en una zona natural, segura i a poc més de 10 minuts de València.

El paratge natural de Les Moles inclou les partides del Rabosar, la Cova de la Mel, el Ciscar i els Pixadors. Es troba en el terme municipal de Paterna (Horta Oest, València) i representa una àrea forestal i de sòl agrícola de secà. La seua superfície és de 471 hectàrees de sòl rústic no urbanitzable i alberga zones d’alt interés per a l’oci en família compatible amb els objectius de conservació i millora de l’espai natural.

El paratge es troba en una zona privilegiada, a pocs quilòmetres de València, enmig del futur Anell Ciclista de L’Horta i ben comunicat per tramvia i metro amb la capital. Així doncs, Les Moles són un dels principals pulmons verds de València i la seua àrea metropolitana on es pot practicar diferents esports en contacte amb la natura i en un entorn privilegiat i de fàcil accés.

Des de la Coordinadora, entitat que compta amb la participació d’Acció Ecologista-Agró, estem treballant per a salvar este paratge natural. Actualment Les Moles estan en perill pel projecte Intu Mediterrani, un mega centre comercial que amenaça la seua conservació.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La Coordinadora per la Protecció de Les Moles sol·licita a la Conselleria la protecció de les trinxeres de Paterna

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?